23948sdkhjf

Her er årets største opkøb

De store købte de små – igen i år. Her får du listen over de vigtigste opkøb i træ- og møbelindustrien i 2018.

Erfarne køkkentopchefer køber Hanstholm
Den tidligere øverste direktør for Kvik Køkkener og den tidligere spidsfigur hos JKE Design og 3:Bo købte i februar Hanstholm Køkken.

Navnene bag er makkerparret Carsten B. Andersen og Søren Overgaard, der har kendt hinanden i mere end 20 år.

- Vi overtager en veldrevet og sund virksomhed med dygtige og loyale medarbejdere, og har dermed en fantastisk platform for at udvikle Hanstholm Køkkener, udtalte partnerne dengang i en pressemeddelelse.

Investorgruppe: Derfor køber vi Tvilum
Tvilum gik konkurs, men kort efter var virksomheden oprejst igen under nye ejere i en investorgruppe bestående af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør, Torben Porsholdt. 

- I den nye ejerkreds ser vi et stort potentiale i Tvilum, men vi ved også, at det kræver en stor indsats at forløse det potentiale. Jeg har stor tillid til, at Torben Porsholdt er den helt rigtige til at videreudvikle virksomheden, så det i fremtiden igen bliver en god og sund virksomhed med mange gode arbejdspladser, sagde manden bag Viking Trading, Birger Christensen, i februar.

Rekordkøb: Velux overtager 800 ansatte
Ovenlysproducenten Velux foretog flere stor opkøb i 2018. Blandt de største var købet af JET-Group, hvormed virksomheden overtog ansvaret for 800 ansatte.

Købet blev Velux’ hidtil største til dato.

Nordisk gigant køber dansk skolemøbel-producent
Den svenske Lekolar-koncern, der omsætter for over én milliard kroner i hele Norden, købte i januar den danske skolemøbelproducent SIS International.

- Vi har helt klart købt op for udvikle og ikke for at afvikle. Vi skal bruge SIS til at udvikle nye produkter til undervisningsmiljøer i tæt samarbejde med arkitekter, designere og brugere ude på skolerne, sagde Jesper Mortensen, landechef i Lekolar-koncernen, i en pressemeddelelse.

Seks centre i XL-Byg er blevet solgt i én storhandel
Juelsminde Gruppen, der drev XL-Byg Juelsminde Trælasthandel og 5 andre byggecentre, blev solgt i én storhandel. Samlet fik centrene det nye navn Sjakk. 

Køberen var en duo bestående af Mads Kloster og Michael Mortensen, der ejer henholdsvis virksomhederne Kloster A/S og HM Entreprenør A/S.

Traditionsrig møbelfabrik får nye ejere
Hammel Furniture overtog stoleproducenten Findahls Møbelfabrik.

- Findahls er en spændende virksomhed, som lægger vægt på mange af de samme værdier, som vi gør hos Hammel Furniture, herunder bl.a. en stolthed i at producere dansk håndværk i Danmark, sagde administrerende direktør i Hammel Furniture, Jens-Ole Staghøj om opkøbet af den traditionsrige stolefabrik fra 1946.

Jysk kontorleverandør køber en konkurrent
Mogens Daarbak med hovedsæde i Aalborg og med 6 afdelinger i øvrige danske byer, opkøbte den århusianske kontorleverandør Røsfeld, som er den århusianske afdeling af Redoffice-kæden.

- De to forretningsområder, kontorartikler og kontormøbler, passer direkte ind i vores koncept, og derfor kan vi gøre overgangen til Mogens Daarbak A/S let for både kunder og medarbejder, sagde René Darbak, den seneste ejergeneration i virksomheden.

Møbelgigant tager en bid af Hay
Det internationale designhus og møbelproducent Herman Miller købte sig ind i Nine United, selskabet bag det danske designhus Hay.

For 66 millioner dollars (417 millioner kroner) overtog det amerikanske selskab 33 procent af aktierne i Hay-selskabet. Selskabet har desuden mulighed for at øge sin ejerandel i fremtiden.

Samtidig købte Herman Miller rettighederne til Hay-brandet i Nordamerika for cirka 5 millioner dollars (31 millioner kroner).

Keflico opkøber Danmarks mest bæredygtige træimportør
Tracer, der har specialiseret sig i import af bæredygtigt og FSC-certificeret træ, overtages pr. 1. januar 2019 af trægrossisten Keflico. Det blev meldt ud i december. 

- Markedet har virkeligt fået øjnene op for træ som et af de mest bæredygtige byggematerialer, der findes, og hvis det både skal være bæredygtigt og certificeret, er der behov for, at vi som handelsvirksomhed også tænker nyt, sagde kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen i december om opkøbet.

Dansk havehusfusion: Storebror opkøber lillebror
Pavillon Danmark i Odense, som laver drivhuse og orangerier, blev opkøbt af konkurrenten Vica i Kolding.

Fra 2015 til 2018 var Pavillon Danmark ejet af den svenske koncern Skånske Byggvaror. Koncernen satte den danske pavillon-producent til salg som et led i en omstrukturering af koncernen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125