23948sdkhjf

Rekordkøb: Velux overtager 800 ansatte

Den danske virksomhed Velux har opkøbt det tyske selskab JET-Group, fra det hollandske investeringsselskab Egeria.

Det oplyser producenten af ovenlysvinduer i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at overtage JET-Group, som er ledende inden for ovenlyssystemer til kommercielle bygninger på det europæiske marked, er i tråd med Velux Gruppens vækststrategi. Det drejer sig især om den del af strategien, der fokuserer på øget vækst i salg af dagslysløsninger til kommercielle bygninger.

- Opkøbet af JET-Group betyder, at vi kan styrke vores position på det kommercielle marked i et antal lande og udvide vores portefølje inden for kommercielt byggeri med en række nye produktkategorier i Europa, siger David Briggs, administrerende direktør for Velux Gruppen om virksomheden, der tog sine første skridt som leverandør til kommercielle byggerier i 2012.

Opkøbet af JET-Group er Velux Gruppens andet i år, efter at beslutningen om at overtage den amerikanske skylightproducent Wasco Products Inc. blev offentliggjort i april. Dengang oplyste Velux, at salget til kommercielle bygninger udgør mindre end 10 procent af den samlede omsætning.

Aftalen og det endelige opkøb skal godkendes af konkurrencemyndighederne i Tyskland og Østrig for at være gældende. Indtil det er sket vil ingen af parterne udtale sig yderligere om det nye ejerskab.

Velux har gennem de senere år øget fokus på bæredygtig produktion. I 2017 var 99,5 procent af træet bæredygtigt. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109