Har gentænkt forretningen efter storkundes konkurs: Nu står møbelsnedkeri på tre ben
Da køkkenvirksomheden Stillark i december gik konkurs, måtte Copenhagen Furniture Factory sige farvel til den storkunde, virksomheden siden 2018 var vokset i takt med.
På møbelsnedkeriet har man imidlertid længe været i gang med at trække nye streger, og med den største kundes konkurs er det nu blevet tid til at rykke på den strategi, der skal sikre fortsat vækst i Kvistgård.
Det fortæller partner og business manager Jeppe Hauptman.
– Vi har arbejdet koncentreret på det her siden april, og det er klart den vej, vi gerne vil, om end det blev noget mere pludseligt, end vi havde forventet, siger han med henvisning til konkursen hos Stillark.
Skønt køkkenvirksomheden kort efter genopstod, var Copenhagen Furniture Factory, der ifølge Jeppe Hauptman har omkring 1 mio. kr. i klemme i konkursboet, ikke interesseret i at fortsætte samarbejdet. I stedet er møbelsnedkeriet klar til at forfølge en trebenet strategi for en fremtid, der byder på øget risikospredning og et bredere kundegrundlag.
Private fylder hullet
I første omgang har Copenhagen Furniture Factory sat ind på at fylde omsætningshullet efter Stillark med privatkunder, og ifølge Jeppe Hauptman har den del af forretningen allerede fået god vind i sejlene.
– Vi har tidligere lavet et enkelt køkken her og der for en privatkunde, men fordi vi betragtede Stillark som en betroet partner, har det ikke været noget, vi aktivt opsøgte. Nu er det klart, at vi har en åbenlys interesse i at gå videre med vores egne køkkener, og vores kendskab til kundesegmenter og positionering i markedet er noget, vi vinder stadigt flere ordrer på, siger business manageren, der suppleres af stifter og adm. direktør Christoffer Havning.
– Det faktum at vi selv kan kontrollere og udvikle på hele processen fra lead til færdig aflevering, giver os en enorm frihed. Dette i forhold til kundeoplevelsen og kundemødet men i lige så høj grad i forhold til vores produktion og vores eget design, siger han.
På privatkundefronten har Copenhagen Funiture Factory fokus på en digitaliseret kunderejse, der sammen med “taktile oplevelser” hos udvalgte samarbejdspartnere skal være med til at sikre fremgang og fortsat arbejde til de 22 hænder på den nordsjællandske fabrik.
Plads til små og store
De private kunder er imidlertid ikke virksomhedens eneste ben at stå på, og når det kommer til erhvervssegmentet, er der ifølge Jeppe Hauptmann plads til både store og små kunder.
– Vi kan, som vi har gjort med Stillark, agere totalleverandør, men vi arbejder også med præproduktion til mindre tømrer- og snedkervirksomheder, så de slipper for at stå på gårdspladsen og bakse med en dyksav. Her vil vi også gerne være med hele vejen, så kunderne kan komme både med en færdig digital fil eller med en tegning på et kaffefilter, og så kan vi hjælpe dem i mål, forklarer han.
Endelig er der strategiens tredje ben, nemlig projektmarkedet, hvor Copenhagen Furniture Factory også allerede har nået at sætte et angreb ind. Op til jul afleverede virksomheden et mockup room til en stor international hotelkædes projekt i København, og her fik holdet bevist, at tidspres ikke er en hindring.
– Vi kom lidt sent i gang, for dem, vi oprindeligt havde budt ind sammen med, trak sig. Derfor gik vi i stedet direkte til udbyderen på opgaven, og hans første indskydelse var, at det kunne vi ikke nå, men på to og en halv uge stod der et værelse klar, fortæller Jeppe Hauptmann, og fortsætter:
– Det var desuden vores oplevelse, at udbyderen var rigtig godt tilfreds med, at det ikke var en stor fabrik, man arbejdede sammen med, men et agilt snedkerværksted, som kunne gå i dialog omkring løsninger.
Nye samarbejder skal løfte
Til hotelprojektet parrede Copenhagen Funiture Factory op med tyske Hekabe Design, og her retter direktør Thomas Biel Nielsen rosende ord mod den nye samarbejdspartner.
– Med en kompetent produktions- og projektpartner tæt på slutkunden løfter vi kvaliteten af produktudvikling og leverance betydeligt. Vi supplerer hinanden utroligt godt, og fremtiden er lys for det skandinaviske marked, fortæller han om erfaringerne fra opgaven, der næppe bliver den sidste, de to virksomheder løser i fællesskab.
Derimod er målsætningen, at der årligt skal leveres mockups til fire til seks skandinaviske projekter i samme størrelsesorden, og forventningen er, at godt halvdelen udmunder sig i ordrer på hele opgaven. Derfor forventer Jeppe Hauptmann også, at der i fremtiden bliver rig lejlighed til at trække på kompetencer fra flere samarbejdspartnere.
– Det er klart, at når man er oppe i projekter af den størrelse, så kan vi ikke stå 15 mand på et københavnsk snedkeri og fremstille alting, hvis vi skal kunne være med på prisen. Desuden kommer den slags projekter ofte som bølgeskvulp, hvor der i to-tre måneder ad gangen virkelig skal bankes igennem, så her giver det bedre mening, at vi allierer os med samarbejdspartnere på produktionen, så vi holder fast i det agile og velfungerende setup, vi har, slår han fast.