23948sdkhjf

Møbelproducent lander første underskud i syv år – men nu er vinden atter vendt

For første gang i syv år er der røde tal på bunden hos Magnus Olesen. Det afslører et nyt årsregnskab fra møbelproducenten i Durup på Salling, men ifølge indehaver og direktør Nils Knudsen lader vinden til at være vendt, siden han i juni lukkede bøgerne på 2021/22.

– Første kvartal af det nye regnskabsår var fortsat lidt problematisk, men vi så et markant bedre andet kvartal, og vi er gået ind i det nye år med en rigtig god ordrebeholdning, fortæller ejerlederen.

Svære betingelser

At det netop offentliggjorte minus på 2 mio. kr. er en skuffelse, lægger Nils Knudsen ikke skjul på.

– Vi er ikke tilfredse med et resultat, der ikke lever op til forventningerne, men vi har jo mærket konjunkturerne i forhold til dyrere råvarer og et afdæmpet marked, forklarer han om det omgivende stormvejr, der beskrives nærmere i årsrapporten.

“Regnskabsåret har været præget af den negative forbrugsudvikling som ramte særligt i regnskabsårets sidste kvartal samt af forsinkelser i hele produktionskæden grundet den globale forsyningssituation. Dette har naturligt medført faldende omsætning og indtjening samt stigende lagerbinding,” lyder det i ledelsesberetningen.

Her bemærkes det videre, at coronagælden til staten i foråret forfaldt til betaling, hvilket udfordrede likviditeten i virksomheden.

På plussiden tæller et salg af den ejendom, hvor søstervirksomheden Haslev Møbelfabrik indtil for tre år siden havde til huse. Nu er de to produktioner samlet i Durup, og ejendomssalget har tillige med et langfristet lån på 3,7 mio. kr., som Nils Knudsen i årets løb har indskudt i virksomheden, været med til at nedbringe gælden hos Magnus Olesen.

”Det er ledelsens vurdering, at selskabet i indeværende år via indtjening og lagerreduktion vil være i stand til at forbedre selskabets likviditetsmæssige situation og dermed selskabets drift,” lyder den positive konklusion i årsrapporten.

Synergier og eksport

Nils Knudsen har i et årti stået bag både Magnus Olesen og Haslev Møbelsnedkeri, og i 2018 besluttede han at samle produktionen på halvøen i Limfjorden.

– Vi har arbejdet meget på at samle Haslev og Olesen på samme fabrik, og i dag foregår al produktionen i Durup, så nu skal vi begynde at høste synergierne, som vi for alvor kan begynde at realisere, fastslår ejerlederen.

De synergier skal dermed høstes på nogenlunde samme tid, som han oplever markedet vende tilbage, og der er således god grund til optimisme hos direktøren, der også ser særdeles gode takter uden for landets grænser.

I sommer landede Magnus Olesen et samarbejde med den amerikanske kontraktmøbelproducent OFS, og fik dermed foden inden for i 16 showrooms på tværs af USA, og mens det danske marked i 2021/22 svigtede, var en stigende eksport med til at afbøde faldet.

– Det positive var, at vi oplevede markant fremgang på eksporten, der traditionelt har udgjort omkring en tredjedel af vores forretning – i dag fylder det omkring halvdelen for os, så der er virkelig sket noget, siger Nils Knudsen.

Med en god ordrebog, en stigende eksportandel og synergier i sigte, er det netop offentliggjorte underskud ikke noget, han lader smitte af på forventningerne til fremtiden.

– Vi er ganske fortrøstningsfulde, fastslår Magnus Olesen-direktøren derimod.

MAGNUS OLESEN A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21 2019/20
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 15,415 18,355 19,570
Resultat af primær drift -1,556 2,358 -
Resultat før skat -2,687 1,073 0,009
Årets resultat -2,064 0,865 0,033
Balancestatus 62,049 60,128 60,520
Egenkapital 17,832 19,896 19,030
Antal ansatte 48 50 51
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078