23948sdkhjf

Kontormøbel-producent sætter ny mand på frontposten

I Skive har en ny adm. direktør snart første arbejdsdag hos kontormøbelproducenten Dencon.

Efter længere tids sygdom har den mangeårige ejerleder Henrik Søgaard Feld, der stiftede Dencon i 2002, valgt at trække sig fra den daglige drift. Tøjlerne overlader han ved månedens udgang til 48-årige Henrik Damtoft Nielsen, der kommer med såvel direktør- som møbelerfaring.

Senest kommer Henrik Damtoft Nielsen fra stilllingen som adm. direktør hos designvirksomheden By Lassen, som han ved udgangen 2022 forlod, efter virksomheden blev opkøbt af Designers Company, koncernen bag Menu og The Audo, som senere blev solgt videre til Design Holding. Det skete efter et par hårde år for By Lassen, hvor et søsterselskabs konkurs ledte til en stor gæld i moderselskabet, der derfor besluttede at sætte den Holstebro-baserede designvirksomhed til salg, og med Henrik Damtoft Nielsen ved roret blev forretningen tunet til formålet.

– Vi udarbejdede en treårsplan, der blandt andet har stort fokus på effektiviseringer, fortalte den daværende By Lassen-direktør i foråret 2021.

Da virksomheden to måneder senere var solgt, lød der fra købers side rosende ord om indsatsen.

– By Lassen fortsætter med at eksekvere på den forretningsplan, de har lagt frem. Qua deres historie de senere par år er de lykkedes med at optimere og organisere sig på en måde, hvor de er kommet meget flot videre, og de står faktisk meget stærkt i dag, lød det i den forbindelse fra Danny Feltmann, adm. direktør i Menu og koncernchef i Designers Company.

Vigende bundlinje

Pr. 1 februar kommer Henrik Damtoft Nielsen til at bruge hverdagen i Skive, hvor han får ansvar for godt 60 medarbejdere hos kontormøbelproducenten. Og modsat sidst lader det ikke til at være en kriseramt forretning, han denne gang træder ind i.

Dencon har de seneste fem år haft sorte tal på bunden, og da regnskabsåret 2021/22 sluttede ved udgangen af april, lød egenkapitalen på 27,2 mio. kr. Seneste års overskud på 1,1 mio. efter skat var dog det laveste i fem år og blev i årsrapporten kategoriseret som utilfredsstilende.

Dencons bestyrelsesformand Jørgen Purup har ikke ønsket at udtale sig om valget af den nye direktør. Wood Supply har heller ikke haft held med at indhente en kommentar fra Henrik Damtoft Nielsen, der på Linkedin udtrykker begejstring for sin kommende rolle.

“Jeg er glad for at kunne fortælle, at jeg vil blive en del af en fantastisk virksomhed i møbelbranchen, som administrerende direktør fra 1. februar 2023... kan ikke vente med at komme i gang,” lød det tidligere på måneden i et opslag på det sociale medie.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tak for skat: Minister lagde vejen forbi Bygma
Køkkenfirma henter ny afdelingschef i egne rækker
To løver faldt for Annas mosvægge
Ny duo bag genrejst køkkenvirksomhed vil udnytte hinandens styrker
Nyt fra direktioner og bestyrelser
Her er branchens største skatteydere
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.205