23948sdkhjf

Kapitalfond sælger dansk design-trekløver til global storspiller

Kapitalfonden Polaris har solgt sin majoritetsandel i Designers Company, der er koncernen bag Menu, By Lassen og The Audo. 

Det meddeler Polaris i en pressemeddelelse.

På købersiden står den globale designkoncern Designe Holding, og dermed kommer Designers Company nu i stald med blandt andre FLOS, B&B Italia og Louis Poulsen efter fire år på Polaris’ hænder.

– Designers Company har skabt en fantastisk forretning og stærke resultater under vores ejerskab, og vi glæder os over at kunne give stafetten videre til en førende global aktør inden for high-end design som Design Holding, siger Allan Bach Pedersen, Partner i Polaris i en pressemeddelelse.

Har styrket arven

Salget kommer oven på et år, der har budt på to opkøb fra koncernen, der i juni 2021 overtog By Lassen og seks måneder senere Brdr Petersens Polstermøbelfabrik, og som i februar kunne fremlægge det første positive resultat, siden Polaris i 2018 købte Menu og efterfølgende skabte The Audo.

– Polaris har været en aktiv og særdeles kompetent medejer og partner, som har givet os fuld opbakning og værdifuld sparring til at udvikle selskabet. Selv under vanskelige markedsforhold præget af en pandemi har vi været i stand til at skabe en stærk platform for Designers Company, siger Danny Feltmann, adm. direktør i Menu og Designers Company.

Han har i forbindelse med det seneste års opkøb understreget vigtigheden af at få tilføjet elementer fra dansk designs guldalder til porteføljen, og de nyerhvervede klassikere lader til at have vakt genklang hos køber.

– Designers Company har i dag en markant portefølje af ikoniske designs og produkter, som appellerer stærkt til de kunder, vi henvender os til globalt. Virksomheden passer perfekt med sit attraktive nordiske designudtryk som et stærkt komplementerende element i Design Holding-familien, og vi ser frem til at accelerere selskabets globale ambitioner i de kommende år, siger Daniel Lalonde, adm. direktør i Design Holding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125