23948sdkhjf

Designselskab styrker arven med opkøb

Designselskabet Menu har med opkøbet af Brdr Petersens Polstermøbelfabrik sikret sig såvel gamle designs som nye kompetencer.

Det fortæller adm. direktør Danny Feltmann til Wood Supply.

– Manøvren kan egentlig ses som todelt. Dels har vi aftalt med familie og arvinger til Ib Kofod-Larsen, at vi bliver de globale rettighedshavere til alle nuværende og fremtidige produkter i arkivet, og med opkøbet får vi dermed hånden på rattet i forhold til at producere nogle af de her legendariske produkter som blandt andre Penguin-stolen, forklarer han og fortsætter:

 – Dels får vi nogle inhouse kompetencer i forhold til at lave møbler af den karakter og kvalitet.

Opkøbet får således ikke stor betydning for det syv mand store hold på polstermøbelfabrikken i Fredericia, der også fortsat vil producere for eksterne samarbejdspartnere som One Collection.

 – Kunsten bliver at fortsætte den tradition, de har udøvet i en årrække, og teamet, der er der, er enormt passioneret omkring hele håndværket, fortæller Danny Feltmann.

En styrket arv

Opkøbet betyder, at Menu, der allerede har rettighederne til Ib Kofod-Larsens Knitting Lounge Chair, får samlet en langt større del af arven efter arkitekten, der havde sin storhedstid i 1950’erne og 60’erne. 

Den designarv bliver, sammen med en række andre designs fra blandt andre Vilhelm Lauritzen og Tove og Edvard Kindt-Larsen, en del af Menus voksende Herritage Design kollektion, og virksomheden forventer at lancere de nyerhvervede designs internationalt i 2022.

Designers Company

Designers Company blev til, da kapitalfonden Polaris i 2018 opkøbte Menu og senere skabte hydribspacet The Audo.

Med Menu i det ene ben og The Audo i det andet, var grundstenen lagt til at skabe et ”House of Brands”, der ifølge folkene bag skal bringe dansk design endnu længere ud i verden.

Med junis opkøb af By Lassen fik koncernen føjet et ”heritage”-ben til foretagendet, og nu er den danske designarv altså også integreret direkte i Menu med opkøbet af Ib Kofod-Larsens designs og fabrikken i Fredericia.  

Handlen lægger sig i forlængelse af opkøbet af By Lassen, som ejerselskabet bag Menu, Designers Company, foretog i juni. Også i den forbindelse lød det fra Danny Feltmann, der foruden rollen som Menu-direktør har titel af koncernchef i Designers Company, at det netop var den stærke designarv, der gjorde opkøbsmålet interessant.

– Med den her tilføjelse køber vi ind i heritage-segmentet og får en bid dansk designhistorie, der går tilbage til 50’erne og 60’erne. By Lassen har en lang og historisk tradition for designudvikling, og det er netop den historie, vi har været særdeles interesserede i at blive en del af, forklarede Danny Feltmann i juni.

I samme ombæring kunne han fortælle, at det næppe bliver det sidste opkøb fra koncernen bag Menu.

– Det kræver selvfølgelig, at der kommer de rigtige brands forbi, der kunne passe ind og som har en relevant profil for den samlede koncern. Det skal ikke stikke i alle mulige retninger men passe sammen, selvom der godt kan være små forskelle på segmentniveau, lød det i den forbindelse.

Mens By Lassen blev opkøbt af Designers Company, selskabet bag Menu, og fortsætter som selvstændig organisation, er Brdr Petersens Møbelfabrik opkøbt af Menu og bliver altså en del af det københavnske designselskab. Brdr Petersens Polstermøbelfabrik kom ud af regnskabsåret 2020/21 med en bruttofortjeneste på 3,3 mio. kr. og et resultat før skat på 329.966 kr.


Ib Kofod-Larsen var blandt andet manden bag den ikoniske Penguin-stol.
Foto: Menu

Læs mere om: Menu
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14