23948sdkhjf

Designvirksomhed solgt: Kapitalfond vil skabe et "House of Brands"

Kapitalfonden Polaris er ny majoritetsejer af den Holstebro-baserede designvirksomhed By Lassen. 

Koncernen Designers Company, der ejes af kapitalfonden, tidligere Menu-ejer Bjarne Hansen samt medlemmer af virksomhedens ledelse og bestyrelse, oplyser i en pressemeddelelse, at man har overtaget ejerskabet af By Lassen med umiddelbar virkning. 

– Med investeringen i Menu i 2018 og efterfølgende i The Audo, er købet af By Lassen et naturligt skridt i vores udfoldelse af en House of Brands-strategi, som under betegnelsen Designers Company skal skabe global vækst og synergier indenfor dansk design, udtaler Allan Bach Pedersen, partner i Polaris.

Overtagelsen sker altså i forlængelse af Designers Companys fremtidige strategi, som sigter mod at skabe et House of Brands, og i pressemeddelelsen fremhæves en række af By Lassens designs og ikke mindst arven fra Flemming, Mogens og Søren Lassen.

– Med blandt andet de klassiske stole Den Trætte Mand, Ingeborg og barstolen ML42 vil Designers Company koncernen bringe dansk møbeldesign til fjerne markeder, hvor koncernen allerede er godt positioneret, lyder det.   

Bliver i Holstebro

By Lassen, der ikke mindst er kendt for universet omkring Kubus-lysestagen, fremstiller mere end 60 pct. af sine produkter i Holstebro, og ifølge adm. direktør Henrik Nielsen, har det været et væsentligt kriterie for handlen at sikre, at den lokale produktion fastholdes – noget, der også understøtter Designer Companys ambitioner inden for bæredygtig produktion.

– Når både arven, historien, produkterne og organisationen taler direkte til de samme traditioner og ambitioner, vi har, var det ikke svært at finde hinanden, lyder det fra Danny Feltmann, adm. direktør i Menu og koncernchef i Designers Company.

Det er således planen, at By Lassen bliver på hjemmeadressen i det nordvestjyske, og også fortsætter som selvstændigt brand i koncernen. Synergierne skal til gengæld høstes gennem tæt samarbejde mellem forskellige funktioner samt med eksterne samarbejspartnere.

– Selv om Menu er en mere end 40 år gammel virksomhed, har vi meget at lære af den arv og det håndværk, som By Lassen bygger på. Vi håber samtidig på, at Menu kan bibringe viden om en ekspansiv global vækststrategi. De to stærke brands har meget at lære af hinanden, udtaler Danny Feltmann.

Tilfreds stifter

I slutningen af april kunne Wood Supply berette, at By Lassen var sat til salg grundet økonomiske kvaler i moderselskabet Buurskov & Lassen Maskinfabrik ApS.

En konkurs i søsterselskabet Brdr. Jørgensen Components havde kostet dyrt, og i samråd med selskabets kreditorer besluttede stifter og indehaver Søren Lassen altså at sætte et til salg-skilt på designvirksomheden. Nu glæder stifteren sig over, at designarven fra hans familie er kommet i nye, trygge hænder.

– Udgangspunktet for etableringen af By Lassen er Mogens og Flemming Lassen, som var to af Danmarks største arkitekter, og det var afgørende at finde en partner med forståelse for brandet og dets værdier, udtaler Søren Lassen, barnebarn af Mogens Lassen.

Han understreger, at han fortsat vil tegne nye produkter til virksomheden, og glæder sig desuden over, at den nye ejer er trådt til i det, der tegner til at blive et rekordår for By Lassen.

By Lassen, der i 2019 også blev hårdt ramt af søsterselskabets konkurs, kom ud af 2020 med en bruttofortjeneste på 24,5 mio. kr. og et resultat før skat på 3 mio. kr. 

Med overtagelsen af by Lassen vil Designers Company-koncernen i indeværende år nå en omsætning mere end 350 mio. kr. og et EBITDA på godt 50 mio. Parterne er enige om ikke at oplyse vilkårene for transaktionen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095