23948sdkhjf

Kontraktkæmper hilser ny spiller velkommen, men kritik "rammer 10 år ved siden af"

Med en vision om at tage kampen op mod branchens store spillere trådte nyetablerede Paustian2Gether, P2G, i denne uge ind på kontraktmøbelscenen.  

– Vi kan mærke, at en del kunder gerne så et større udvalg, og at der længe har været efterspørgsel efter en tredje aktør, sagde Thomas Junker Wiberg, Markeds- og Udviklingsdirektør i P2G i forbindelse med offentliggørelsen med henvisning til branchens to tungeste spillere på erhverv og det offentlige, Holmris B8 og Scan Office.   

Hos branchens mastodonter hilser man konkurrencen velkommen, men genkender ikke det billede, klassens nye pige tegner af hverken kultur eller konkurrencesituation 

Et hav af dygtige aktører 

Hos Holmris B8 peger kreativ direktør Henrik Holmris på, at billedet af konkurrencesituationen på kontraktmarkedeter mere nuanceret, end P2G giver udtryk for.  

– Det er rigtigt, at vi er to store danske aktører, men de største på det danske marked er stadig udenlandske aktører som svenske Kinnarps og Input Interior, og der findes også et hav af andre dygtige aktører herhjemme; derfor synes jeg, han skyder lidt forbi målet med den udlægning, forklarer han.  

Hos Scan Office medgiver adm. direktør Finn Viggo Nielsen, at markedet i høj grad er præget af få, tunge aktører, og han understreger, at Input og Kinnarps hver især er større end de to danske spillere tilsammen. Den danske konsolidering kan han ikke desto mindre også genkende.  

– Ser man eksempelvispå Holmris B8, så er det jo rigtigt, at de har købt meget op, og det er klart, at når virksomheder forsvinder, er det skidt for konkurrencen, lyder det fra direktøren, der derfor også understreger, at P2G er velkomne på banen.  

– Det er altid vigtigt med et konkurrencepræget marked, og hvis vi ikke bliver holdt på tæerne, kommer der bare flere udenlandske aktører ind, vurderer Finn Viggo Nielsen.  

Belønner bredt

Scan Office-direktøren har imidlertid sværere ved at genkende det billede, P2G’s markedsdirektør tegner af kulturen i branchen.

– Møbelbranchen er en branche, hvor der typisk har været, hvis ikke en mandsdomineret så i hvert fald en testosterontung konkurrencekultur, hvor som regel mandlige sælgere er blevet belønnet for netop salg, lød det tidligere på ugen fra Thomas Junker Wiberg.

– Men man skal jo passe på med at gøre sig klog på andre, hvis man ikke helt ved, hvad man taler om, lyder det fra Finn Viggo Nielsen, ifølge hvem branchens nye spiller giver et fortegnet og bedaget indtryk af kulturen.

– Da jeg kom til for ti år siden, var der bestemt noget om det. Her var det sælgerne, der blev inviteret på skiferie af leverandører, men det stoppede, da jeg trådte til, forklarer han.

Ifølge Finn Viggo Nielsen er det således ikke enestående, når P2G bryster sig af at ville belønne hele holdet. Omtrent 30 pct. af Scan Office ejes i dag af medarbejderne, og de seneste seks år har virksomheden udbetalt mere end en mio. kr. om året i årsbonus til de, der ikke er medejere.

– Vi afholder også årsmøde for alle medarbejdere i en weekend, hvor selskabets resultater og den fremtidige strategi præsenteres og diskuteres, set i sammenhæng med branchens situation som helhed, og efterfølgende fejres de gode resultater med en fest, netop for at belønne og cementere fællesskabet som er afgørende for vores succes igennem efterhånden mange år, forklarer Scan Office-direktøren, der derfor kategoriserer P2G’s ”nye tanker” som gammel vin på nye flasker.

Ifølge Finn Viggo Nielsen er involvering, anerkendelse, respekt og belønning af medarbejderne over en bred kam en forudsætning for at drive en succesfuld virksomhed.

– Og det er selvfølgelig glædeligt, at dette synspunkt deles af ledelsen i det nye firma, slår han fast.

Tre gik og kom tilbage

Heller ikke hos Holmris B8, hvor en stor del af af partnerkredsen bag nyetablerede P2G har slået sine folder i en årrække, genkender man billedet af en kultur, der kun tilgodeser få ansatte.

Fra Thomas Junker Wiberg, der i starten af 2020 valgte at forlade sin stilling som markeds- og udviklingsdirektør hos den Bjerringbro-baserede kontraktmøbelleverandør, lød det tidligere på ugen, at Holmris B8 var vokset til en størrelse, der blandt andet har medført udfordringer med at holde fokus på individet. En udmelding, der vækker undren hos Henrik Holmris.   

– Ledelsen i det nye selskab har jo i en årrække siddet i ledende stillinger hos os, og derfor undrer jeg mig naturligvis lidt over den udlægning, at vi skulle være gået væk fra fokus på individet. Vores hovedfokus og DNA har i alle årene været ”rum til mennesker”, og når man har siddet som en del af vores ledelse, undrer det mig, at man ikke i den forbindelse satte spørgsmålstegn ved den manøvre, med at samle mindre forhandlere til en stærk, samlet enhed, som vi er lykkedes med, forklarer Henrik Holmris.  

Han understreger ikke desto mindre, at han tillige med Finn Viggo Nielsen hilser den nye spiller og medfølgende konkurrence velkommen, også selvom det nye selskab i høj grad udspringer af hans egen virksomhed.  

– Men der var ni, der gik i den forbindelse, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for at kunne sige, at vi har fået de tre bedste tilbage igen – det, synes jeg, også siger en del om den kultur, vi har, slår Holmris-direktøren fast.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095