23948sdkhjf

Har mistet 80 pct af omsætningen og 2 af 3 ansatte: Direktør skimter lys forude

Hos Standesign i Nyborg har man siden marts sagt farvel til 14 af 21 medarbejdere og i skrivende stund tegner året til at ende med en omsætning, der ligger mindst 80 pct. under det budgetterede. Som for landets andre messeleverandører har coronaen betydet et brat farvel til den primære indtægtskilde, og mens man på de udvendige linjer ser sig om efter alternative indtjeningsmuligheder, er der indadtil skåret helt ind til benet.

–  Fra sommerferien og frem til nu har vi arbejdet med at reducere omkostningerne yderligere, og lige nu kigger vi også på, om vi har mulighed for at leje noget af lageret ud, fortæller adm. direktør André Minier.

Nødt til at være omstillingsparate

Virksomheden, der blev stiftet i 2006, har for nyligt solgt en portion træskillevægge til en skole, der ledte efter måder at tilpasse sig den nye, smitterisikable virkelighed på, og således er Standesign altså også selv i gang med en tilpasning til de nye vilkår.

–  Vi er nødt til at være omstillingsparate i vores tankegang, lyder det fra André Minier, der glæder sig over, at et samarbejde med en større tysk virksomhed har kastet et lysere skær over fremtiden for virksomheden.

–  De har 20 års erfaring med digitale events, så det betyder, at vi nu kan tilbyde enhver form for digital event til virksomheder, hvad end vi taler messer, salgskonferencer eller digitale showrooms – kort sagt alt det, man i dag er nødt til at gøre online, forklarer han, men det betyder ikke, at virksomhedens udfordringer er fortid.

–  Der kommer i hvert fald til at gå seks måneder, før vi kan se afkastet af det her partnerskab, vurderer direktøren.

Tre år til normalitet

Skal André Minier forsøge at spå om den fremtid, der lige nu synes ualmindeligt usikker, venter normaliteten ikke lige rundt om hjørnet.

–  Jeg tror, at vi fra maj så småt begynder at se en stille og rolig tilbagekomst, og i et land som Danmark kommer vi nok relativt hurtigt til at få genetableret de få men vigtige messer, der betyder så meget for især de små og mellemstore virksomheder. Men de helt store internationale messer ser vi nok først om en tre-fire år, lyder vurderingen fra direktøren, der trods alt formår at holde blikket rettet mod nogle få men markante lyspunkter.

–  Lige nu holder vi meget øje med de asiatiske markeder, og i lande som Kina, Vietnam, Taiwan og Korea er man ret langt fremme med afviklingen af messer under styrede forhold, der tager hensyn til virus, påpeger André Minier, der også har et klart pejlemærke for de europæiske markeder.

–  Der er det Tyskland, vi kigger allermest på. Det bliver der, branchen bliver skudt i gang igen, det er der slet ingen tvivl om, slår han fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11