23948sdkhjf

Messeleverandør laver endnu et opkøb

Messeleverandøren Compass Fairs har foretaget endnu et opkøb. Denne gang er målet virksomheden Standesign, der siden 2006 har været ejet af Danish Export Association, og dermed har Compass Fairs gjort sit fjerde opkøb siden 2019.

– Det har været en lidt heftig periode, lyder det fra Henning Sørensen, adm. direktør i Compass Fairs, der fortæller, at virksomheden netop havde fået integrationen af to nytilføjelser på plads, da coronaen ramte.

– Det var frygteligt, og som hele branchen blev vi hårdt ramt og mistede en god del af egenkapitalen. Den situation har nok fået flere i branchen til at stoppe op og overveje fremtiden, og for nogle har det givet god mening at se sig om efter en større organisation, man kunne blive en del af, forklarer Henning Sørensen.

– En kompetence, vi har manglet

For Compass Fairs eget vedkommende peger han på, at ønsket om fortsat vækst kombineret med en dybtliggende iværksætterånd i den 25 år gamle virksomhed, har gjort opkøbsvejen interessant. I april overtog virksomheden Langelands-baserede Messetæpper, og nu er turen altså kommet til Standesign.

– Hvor vi i Compass Fairs ikke har været så godt repræsenteret world wide, har Standesign stor erfaring med at bygge fællesstande overalt i verden. Det er en kompetence, vi har manglet, og de har nogle rigtig dygtige medarbejdere og en rigtig dygtig direktør i André Minier, som vi glæder os til at arbejde sammen med, fastslår Henning Sørensen.

Planen er således ikke, at Standesign skal integreres i Compass Fair, men i stedet fortsætte som selvstændig enhed med André Minier i front.

– Vi har købt det som separat selskab, og det fortsætter sådan i hvert fald i første omgang og måske for evigt – de har et rigtig godt brand, og André Minier kan desuden også blive en vigtig sparringspartner for os i Compass Fair, fordi han kommer med så meget international erfaring, forklarer Compass Fairs-direktøren.

På den anden side peger han på, at Standesign kan drage nytte af Compass Fairs’ man power, lagerfaciliteter og logistiske setup, og hos Danish Export Association mener man også at have fundet den helt rigtige arvtager.

Fortsætter samarbejdet

I en pressemeddelelse oplyser organisationen, at man efter beslutningen om salg har brugt en periode på nøje at vurdere markedet i jagten på den rette køber.

”Både Compass Fairs og Standesign har stor erfaring og kompetencer indenfor design og projektledelse. Med egen produktion og lagerkapacitet samt kvalificerede montører bygger virksomhederne spændende og inspirerende løsninger til kunderne. Standesign og Compass Fairs har samme værdigrundlag, og medarbejdere supplerer derfor hinanden på bedste vis,” lyder det.

I det nye setup, der effektueres pr 1. juli, vil Standesigns primære opgave da også fortsat være samarbejdet med Danish Export Association, og de nu tidligere ejere ser frem til, fortsat at kunne følge med i virksomhedens udvikling.

– Det har været en fornøjelse at være med til at opbygge et unikt miljø og kompetencer både indenfor individuelle stande og fællesstande, og jeg glæder mig til at se Standesign vokse yderligere sammen med Compass Fairs, som er det perfekte match. Jeg tror på, at dette samarbejde vil skabe endnu mere værdi for vores medlemsvirksomheder og generelt for danske virksomheder, der gerne vil markedsføre sig i udlandet, siger Ulrik Dahl, administrerende direktør i Danish Export Association.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078