23948sdkhjf

Årets mest læste på Wood Supply – del 4

Flere nye virksomheder så dagens lys i træ- og møbelindustrien i årets løb. Læs her, hvem der gik mod krisestrømmen i 2011.
Selvom lavkonjunkturen fortsatte og bankerne holdt igen med kreditterne, blev 2011 alligevel et år, hvor flere spændende nyskabelser så dagens lys i træ- og møbelindustrien.

Knapt var champagnen drukket, før den tidligere indehaver af Engell Møbler, Henrik Lerche, stiftede møbelvirksomheden Versus sammen med produktudvikler og designer Peter Barrett. Formelt startede virksomheden op i efteråret 2010, men efter et omfattende pr-arbejde var de to iværksættere for alvor klar til produktlancering i foråret.

Ny på scenen var også en række investorer, der med Byggefirmaet Kaj Ove Madsen A/S og Børge Jacobsen A/S i spidsen stiftede selskabet Biga Interiør i Bjerringbro.

Det nye selskab opstod i forlængelse af, at Skandinavisk Køkkengruppe i 2010 havde besluttet at begære BigaConcept konkurs. Flere folk fra det ’gamle’ Biga blev ansat i det nye firma ; bl.a. blev den tidligere produktionschef Christian G. Jensen ny adm. direktør, mens en anden Biga-mand, Lars Munkholm, blev produktmanager.

I træindustrien så en ny spærfabrik, WoodCon, dagens lys i november måned . Bag virksomheden står Klaus S. Berthelsen, Gert Nordingsgaard og Margit Worziger Petersen, der alle har en fortid i Palsgaard Træ.

Fire markante rekonstruktioner
Flere af de nye selskaber i 2011 opstod i forlængelse af andre, der måtte give op. Blandt dem var kontormøbelkæden Inventarland, hvor grundlægger Carsten Nissen fandt midlerne til at genrejse virksomheden , der i 2010 var gået konkurs med 10 afdelinger og godt 60 ansatte. Den nye virksomhed fik en god start og kom igennem sine første måneder med overskud .

Også hos NJA Møbler lykkedes det indehaver Niels Jørgen Andersen at fremtidssikre virksomheden efter en konkurs. Med trappefabrikken Dolle som ny hovedaktionær stiftede han i juni måned NJA Furniture . Med Allan Overgaard som ny direktør lykkedes det efterfølgende at øge aktivitet og bemanding betydeligt .

En anden meget læst historie var rekonstruktionen af vinduesfabrikken Vrøgum , der blot en uge efter en konkurs startede op igen under navnet Vrøgum-Svarre med Frans Vindbjerg som hovedaktionær.

Den sidste virksomhed, vi skal runde i denne gennemgang, er LindLarsen. Her lykkedes det tilbage i marts måned for en ny ejerkreds med Jens Ellersgaard og Frands Ellersgaard i spidsen at etablere et nyt selskab med 19 medarbejdere.

Læs også:
Årets mest læste på Wood Supply – del 1
Årets mest læste på Wood Supply – del 2
Årets mest læste på Wood Supply – del 3
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078