23948sdkhjf

Midt i en krisetid vender Biga stærkt tilbage

Erfarne branchefolk i spidsen for Biga interiør, Danmarks nye producent af køkken-, bad- og inventarløsninger, der med et nyt koncept vil skabe sin egen niche.
Navnet vækker genkendelse, men ellers er det en helt ny virksomhed, der netop nu gør sit indtog på det danske køkkenmarked.

BIGA interiør hedder virksomheden, der ligger i Hjorthede ved Bjerringbro.

Unikke løsninger såvel som standardløsninger
Med et attraktivt produktprogram, der omfatter både køkken-, bad- og inventarløsninger, et nyt koncept og en gruppe erfarne branchefolk i spidsen står virksomheden stærkt rustet til at opbygge en niche på det konkurrenceprægede marked.

- BIGA interiør er og bliver en nicheproducent. Med høj kvalitet som varemærke tilbyder vi såvel standardløsninger som unikke løsninger, der er 100 procent tilpasset den enkelte kundes behov. Det er vores klare mål at konkurrere på fleksibilitet og individuelle løsninger, siger BIGA interiørs adm. direktør Christian G. Jensen, der selv ejer en mindre del af aktierne i selskabet.

Byggefirmaet Kaj Ove Madsen A/S, Aarhus, samt Børge Jacobsen A/S, Hjorthede, sidder på de to største aktieposter.

- Mange tænker måske, at det er specielt at starte ny virksomhed midt i en krisetid, men vi har valgt at se det som en ny tid med nye muligheder. Det er vores opfattelse, at branchen bevæger sig i retning af mere standardiserede løsninger. Vi går i den stik modsatte retning og tilbyder vores kunder størst mulig valgfrihed. Det tror vi på er den rigtige strategi for en virksomhed som vores, siger Christian G. Jensen.

Tilbage hvor det hele begyndte
Det er snart 50 år siden, tømrermester Børge Jacobsen gik i gang med at producere køkkener under navnet BIGA. De første mange år foregik produktionen i Hjorthede, men virksomheden blev solgt til anden side, og efter en årrække blev produktionen flyttet til Aulum. Her gik virksomheden konkurs i 2010.

Med etableringen af BIGA interiør er køkken- og badproducenten tilbage, hvor det hele startede. Den nye virksomhed har købt BIGA-navnet tilbage fra konkursboet, og produktionen foregår i de bygninger i Hjorthede, hvor Børge Jacobsen tidligere havde sin køkkenproduktion.

BIGA interiørs adm. direktør Christian G. Jensen har i næsten hele sit arbejdsliv været ansat i køkken- og inventarbranchen, bl.a. i det ”gamle” BIGA. Det samme gælder produktchef Lars Munkholm samt virksomhedens sælgere. Tilsvarende erfaring finder man i produktionen, der er bemandet med fagfolk, som i mange år har arbejdet i køkken- og inventarbranchen.

- I vores organisation har vi således samlet en bred vifte af erfaring og kompetence. Det vil vores kunder naturligvis nyde godt af, siger produktchef Lars Munkholm.

Kendte sælgere med stærkt netværk
BIGA interiør har foreløbig ansat tre sælgere: Søren Vindskov og Per Jacobsen, der begge har udgangspunkt i Hjorthede, samt John T. Larsen, Karise, der dækker Sjælland. Der er indrettet et mindre showroom i Hjorthede, og på sigt åbnes et tilsvarende på Sjælland.

- Hvad der mere skal ske, er endnu ikke helt afklaret, men vi arbejder på andre nye og spændende muligheder, siger adm. direktør Christian G. Jensen.

BIGA interiør har p.t. ingen planer om at etablere deciderede køkkenbutikker, som det ellers kendes i branchen.

- Vores sælgere er allerede kendt af mange i køkkenbranchen og vil derfor gøre brug af deres stærke netværk, som de har opbygget gennem deres mange år i branchen. Men vi åbner også gerne vores døre for kunder, der vil se virksomheden. Vi lægger stor vægt på åbenhed, nærhed og troværdighed. Også i praksis, fastslår produktchef Lars Munkholm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095