23948sdkhjf

Garvede møbelfolk starter ny virksomhed

Med etableringen af firmaet Versus forfølger Henrik Lerche og Peter Barreth nu en mangeårig drøm – at bidrage med utraditionelt design til markedet for high end-møbler.
Efter fem år som adm. direktør overtog Henrik Lerche i 2008 ejerskabet af Engell Møbler i Horsens.

Det blev til godt 1½ år som virksomhedsejer, inden Henrik i marts 2010 måtte sætte sin fabrik i konkurs. Nu er han tilbage med firmaet Versus, der tilbyder håndbyggede sofaer, som designmæssigt er et miks mellem avantgarde og det mere kommercielle:

- I Danmark har der manglet noget inden for polstermøbler. Det eksisterende udvalg er langt hen ad vejen klassisk dansk design. Vi vil gerne lave noget mere utraditionelt, siger Henrik Lerche, der bl.a. har mange års erfaring fra Ilva med sig i bagagen.

Positiv start
I Versus har Henrik Lerche allieret sig med Peter Barreth, som han i sin tid havde tilknyttet som produktudvikler og designer i Engell Møbler.

De to møbelfolk startede op i oktober 2010 med det første produkt, og siden har de stille og roligt udviklet kollektionen i samarbejde arkitekter som KiBiSi og Antonio Scaffidi. I dag råder Versus over fem produkter og har et sjette på vej.

Indtil nu er tiden således primært gået med opbygning af sortiment samt pr-arbejde, og duoen forventer, at de første møbler finder vej til forhandlerne i løbet af foråret:

- Starten har været utroligt positiv, fortæller Henrik Lerche. - Vores første produkt, ”Brick”, har fået fantastisk opmærksomhed i ind- og udland. Designeren KiBiSi har et kæmpe netværk, og det har givet masser af omtale på blogs og i magasiner, fortsætter han.

Aldrig mere produktion
Henrik Lerche og Peter Barreth fremstiller selv prototyperne i samarbejde med arkitekterne, men derudover bliver produktion ikke en del af Verus-setuppet:

- Erfaringerne fra den kæmpestore nedtur med Engell har vist mig, at det handler om at holde omkostningerne på et så lavt niveau som muligt, og blandt andet derfor outsourcer vi produktionen af vores møbler, forklarer Henrik Lerche, der af samme årsag har fravalgt at åbne et showroom – i hvert fald indtil videre:

- Hos Engell havde jeg et kæmpestort showroom, men det brugte jeg stort set aldrig. Hvis man er fx Actona, kan man have stort behov, men i vores situation er det en forholdsmæssigt unødvendig omkostning, mener han.

Mest udlandet om 3-5 år
Målgruppen for møblerne er de dyrere møbelhuse og kontraktmarkedet. Versus satser i første omgang på at etablere sig med 10-15 forhandlere på 4-5 nærmarkeder, men ambitionerne og eksportdrømmene rækker meget længere:

- De første 1-2 år gælder det Skandinavien, Tyskland, Holland, og Belgien. Om 3-5 år vil langt hovedparten af omsætningen ligge i udlandet. Med vores setup er det ret enkelt at koble agenter på, og det gør det forholdsvist enkelt at starte et nyt marked op, vurderer Henrik Lerche.

En del af optimismen henter han i, at en tredje partner netop nu er på vej ind i firmaet. Han har ifølge Henrik Lerche et enormt netværk, og det kan give et markant løft i bestræbelserne på at finde fodfæste på de internationale markeder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579