23948sdkhjf

Møbelfirmaer danner fælles front

Nyt salgsstrategisk samarbejde skal bane vejen til nye markeder for Bruunmunch Furniture, Versus, Wallume og Bierg Design Synergy.
Med etableringen af NDS – Nordic Design Synergy – går de fire aktører nu sammen om salg og markedsføring i ind- og udland. Samtidig optimeres mulighederne for at gå ud med totalkoncepter til kontraktmarkedet.

- Vi er tre selvstændige, designorienterede virksomheder med fokus på kvalitet, håndværk og danskproducerede møbler, samt et konsulentfirma med speciale i eksportstrategi, som ved fælles hjælp vil erobre den globale designscene med vores ’new nordic’-produkter, forklarer Jacob Munch, der er den ene af to ejere bag Bruunmunch.

Han understreger, at der er tale om et salgsstrategisk samarbejde, og at virksomhederne således fortsat vil have hver sin selvstændige profil.

Større råderum til at udvikle sig sammen
Bruunmunch har specialiseret sig i borde i massivt træ, men har også andre produkttyper i pipelinen, Wallume har udviklet et reol- og opbevaringssystem, mens Versus fokuserer på polstermøbler. Det betyder, at virksomhederne sammen kan tilbyde et bredt sortiment af møbler – ikke blot til private kunder, men også til kontraktmarkedet, hvor NDS nu vil byde sig til som leverandør af totalløsninger.

- Vi er tre virksomheder, som gerne vil vokse sig større, styrke positionen på hjemmemarkedet, og som vil ud på nye markeder. Ved at trække på hinandens knowhow og ved at løfte nogle administrative og salgsmæssige opgaver i fællesskab, bliver der mere råderum til at udvikle sig, hævder Jacob Munch, som sammen med Ole Bjerg fra Bierg Design Synergy har født ideen til det nye NDS-samarbejde.

Ole Bjerg, der har mange års erfaring med møbelsalg og eksport fra blandt andre Fredericia Furniture og Eilersen, og som i dag er medejer af Versus, etablerede for godt et år siden egen rådgivningsvirksomhed med speciale i møbeleksport og strategisk afsætningssamarbejde:

- Det bliver min opgave at varetage de tre virksomheders eksportinteresser og finde de synergier, der måtte være, fortæller Ole Bjerg, der udover sit medejerskab i Versus også har været med på sidelinjen siden opstarten hos Wallume.

Det nye samarbejde har allerede stået sin prøve i Esbjerg, hvor de tre virksomheder har leveret inventar og møbler til vinbaren Portland. NDS tager for alvor hul på eksportaktiviteterne i begyndelsen af 2015, hvor de fire virksomheder deltager med en fælles stand på Stockholm Furniture & Light Fair, der åbner den 3. februar
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094