23948sdkhjf

Holmris B8 fordobler underskuddet trods toplinjevækst

Fusionen mellem Holmris og B8 har kostet dyrere end forventet, men der er lys forude, lyder det fra direktøren

Mens toplinjen er vokset hos Holmris B8 i Bjerringbro, har en drilsk integrationsproces i kølvandet på sidste års fusion trukket bundlinjen i den modsatte retning. Det viser koncernens årsregnskab, der blev offentliggjort i weekenden.

– Vi er lykkedes med at skabe vækst på toplinjen, hvilket er flot i et fusionsår, og vores EBITDA lander på 24 mio. kr., men fordi vi har en del renter og afskrivninger, bliver resultatet altså som det gør, hvilket er lavere end forventet og ikke tilfredsstillende, lyder det fra adm. direktør Henrik Holmris.

Således lander årets omsætning på 1,14 mia. kr., hvor den udgjorde 1,08 mia. i regnskabsåret 2017/18, der grundet fusionen mellem Holmris og B8 strakte sig over 16 måneder. Resultatet efter skat er i samme periode faldet fra – 7,5 mio. til – 15,9 mio. kr., og ifølge direktøren skal forklaringen findes i de udfordringer, der er fulgt i kølvandet på fusionen.  

– Vi har samlet produktionen på B8’s gamle fabrik, og igennem hele efteråret havde vi store vanskeligheder med at producere begge virksomheders sortimenter, samtidig med vi skulle integrere IT- og ERP-systemer, så det har resulteret i store udgifter til overarbejde, fejlproduktioner, ekstra transporter og forsinkelser, uddyber Henrik Holmris.

For 23 millioners integration
Af regnskabet fremgår det, at engangsudgifterne forbundet med fusionen er løbet op i 23 mio. kr., og det er særligt på driftsresultatet, udgifterne har sat sine spor. Hvor det i 2017/18 landede på 8,9 mio. kr., er der nu skiftet fortegn, og årets driftsresultat lyder på – 8,2 mio. kr.

– Det er jo heldigvis en udgift, der ikke kommer igen, så selvom det har taget længere tid og været sværere, end vi havde forventet, så står vi til gengæld nu med en fabrik, der fungerer rigtig godt, lyder det fra Henrik Holmris, der trods det hårde år har optimismen i behold.

– Selvfølgelig er det ærgerligt, at det har kostet mere end forventet, med idéen med fusionen var at skabe en stærk virksomhed med de rigtige kompetencer, og det er vi lykkedes med, ligesom vi faktisk har nogle rigtig gode ting i gang, fortæller han.

Teknologi og grønne tiltag
De gode ting tæller blandt andet et helt nyt forretningssegment, der går under navnet Tech. I samarbejde med den belgiske virksomhed Spacewell har man udviklet et system, der via sensorer på møbler kan indsamle data om brugen.

– På den måde kan virksomheden finde ud af, hvordan og hvor meget de forskellige borde og lokaler bliver benyttet, og typisk kan vi finde op til 15 procents optimering, der kan frigøre plads til for eksempel nye medarbejdere eller bløde områder, fortæller Henrik Holmris.

Direktøren fremhæver også virksomhedens grønne gren, Holmris B8 Circular, der blandt andet rummer et takeback-system og et donationsnetværk, ligesom koncernen de senere år har haft fokus på bæredygtigt design.

– Den beslutning traf vi på et godt tidspunkt, for det har givet os en rigtig god platform hos de store kunder, hvor den grønne dagsorden det sidste års tid er begyndt at fylde virkelig meget, lyder det.

Om det bliver teknologi og grønne tiltag, der skal bringe koncernen tilbage i plus, må tiden vise, men forventningen er, at der inden længe atter er sorte tal på bunden i Bjerringbro.

– Når vi afslutter næste regnskabsår, er vi helt på plads med integrationen. Man kigger naturligvis meget indad i en fusionsproces, men nu er vi heldigvis kommet dertil, hvor vi igen er begyndt at kigge udad, slutter Henrik Holmris.

Holmris B8 A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18*
Nettoomsætning 1.139 1.077
Bruttoresultat 257,7 247,6
Resultat før skat - 14,1 - 21,4
Årets resultat - 15,9 - 7,5
Balancesum 429,6 379,6
Egenkapital 76,9 93,1
Gns. antal ansatte 437 288

Regnskabsåret blev afsluttet 30. april 2019.

* Regnskabsåret 2017/18 løb over 16 måneder, og tallene er derfor ikke direkte sammenlignelige

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125