23948sdkhjf

Holmris B8 lægger tabsstime bag sig med plus på 50 millioner

Det er nemmere at tjene penge som salgs- og designvirksomhed end det er på produktion af kontormøbler. Det understreger et dugfriskt årsregnskab fra Holmris B8, der efter en årrække med underskud og to lukkede fabrikker, nu kan tegne sig for et plus på 50 mio. kr.

– Og det er vi rigtig godt tilfredse med, fastslår adm. direktør Flemming Windfeld, der tiltrådte i februar 2021 og dermed midt i Holmris B8’s omstillingsproces fra produktions- til salgsvirksomhed.

Samtidig kom toplinjen sidste år tilbage på den gode side af milliarden efter et coronadyk i 2020/21, og før skat lyder årets resultat på hele 65,3 mio. kr.

– Omstillingen er en stor del af grunden til, at det ser sådan ud i dag. Det er klart, at når man lukker to halvstore fabrikker, så er der sparet en masse på kapacitetsomkostningerne, og det har også givet os en anden fleksibilitet, fortæller direktøren.

– Før kan man sige, at vi skulle sælge, det vi producerede, men nu er vi mere frie til at få produceret det, vi kan sælge, så vi er blevet mere fleksible og opererer også mere på kundens præmisser, lyder det videre.

Genkomst til hårdt ramt segment

En anden forklaring på den voldsomt voksende bundlinje skal findes i hospitality-segmentets genkomst. De hoteller og restaurationer, der under coronaens første år måtte aflyse projekter og tælle på knapperne, har i fjor været langt mere indkøbslystne.

Flemming Windfeld understreger dog, at der har været vækst i samtlige segmenter, og på kontorindretningsfronten har pandemiens luner ført til flere opgaver.

– Det har jo været et lidt turbulent år, hvor kunderne først sendte medarbejdere hjem og havde fokus på at reducere arbejdspladserne, og så vupti, så skulle de ansatte retur, og her har vi virkelig kunnet se, at der er sket et skift, fortælle Flemming Windfeld.

– Da der også har været enormt hård rift om medarbejderne, har det været rigtig vigtigt for mange arbejdspladser at indrette sig på en måde, der kunne hjælpe med at tiltrække og fastholde medarbejdere. Vi har indrettet rigtig mange lounge-inspirerede og bløde miljøer, og jeg tror, at det er en tendens, der er kommet for at blive – folk arbejder ikke længere på samme måde som før corona, lyder vurderingen.

Ingen afmatning i sigte

Også på råvarefronten blev 2021/22 et turbulent bekendtskab, og som så mange andre har Holmris B8 mærket konsekvensen af den russiske invasion.

– Efterspørgslen har været super god, men det har været svært at forudse, hvornår vi kunne få varer, og hvad det ville koste, forklarer Flemming Windfeld, der peger på, at aktivitetsniveauet fortsat ligger højt.

– Vi oplever ikke for nuværende, at der er en afdæmpning i gang. Det er klart at stigende renter og inflation får en påvirkning på forbruget, og på privatkundemarkedet kan man jo allerede se det flere steder, men vi oplever det ikke på kontor- og erhvervsdelen, lyder det.

Trods fortsat rift om råvarerne er det desuden Flemming Windfelds forventning, at det marked nærmer sig en stabilisering – om end på et højt niveau – og selvom Holmris-direktøren for nuværende peger på forsyningssikkerheden og de uklare udsigter som den umiddelbart største udfordring for virksomheden, regner han med, at også 2022/23 ender i et pænt plus.

– Ud fra alt hvad vi kan se i markedet i forhold til forespørgsler og aktiviteter, har vi ikke grund til at tro andet. Vi har en solid ordrebeholdning, og fordi vi er spredt på forskellige segmenter, er vi ikke så konjunkturfølsomme. Ser vi ind i en lang periode med nedgang, er det klart, at det risikerer at påvirke investeringsevnen og –viljen hos os, men det er slet ikke det billede, vi lige nu ser tegne sig, fastslår han.

Derfor lyder forventningerne til indeværende år på en top- og bundlinje tilsvarende det netop præsenterede.

HOLMRIS B8 A/S
Regnskabsår 2021/22* 2020/21 2019/20
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1.119,638 852,974 1140,881
Primært resultat 83,005 12,224 -20,306
Resultat før skat 65,276 0,142 -59,980
Årets resultat 50,344 14,431 -58,755
Status balance 646,269 383,937 401,704
Egenkapital 154,426 42,002 27,602
Gns. antal ansatte 273 293 -
Kilde: CVR

*Homlris B8 A/S er i maj 2021 fusioneret med moderselskabet Holmris Holding A/S.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Holmris B8
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095