23948sdkhjf

PKI Supply vil revolutionere industri-lim

PKI Supply har indgået et samarbejde med Teknologisk Institut om at fange formaldehyd inde i lim og hærder. Det nye samarbejde imødekommer de stigende krav på området, og forventningen er, at projektet vil føre til en ny type lim, som frigiver langt mindre formaldehyd fra de færdige produkter. Sådan lyder det fra PKI Supply i en pressemeddelse.

Virksomheden har hovedsæde i Fredericia og har blandt andre Velux, Rockwool, Arla Foods og Nobia-koncernen som kunder.

Formaldehyd-udledningen har længe været et velkendt problem i træindustrien, men industrilimsproducenten PKI Supply og Teknologisk Institut har i fællesskab måske knækket koden til, hvordan man kan bibeholde egenskaberne fra formaldehyd og samtidig have en minimal afgivelse i de færdigproducerede produkter.

De fortæller i pressemeddelsen, at det drejer sig om at udvikle et system bestående af lim og hærder, som indeholder en slags 'formaldehydfangere', der sørger for at holde formaldehyden inden i limen efter hærdning.

Samarbejdet har fået opbakning fra Miljøstyrelsen og er godkendt som projekt under Miljø- og Fødevareministeriets Miljøteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109