23948sdkhjf

Skateboard-møbeldesignere går utraditionelle veje

I’M:Boards skateboard-stole kan være på vej ud i landets folkeskoler efter en opstart, der har overgået alle forventninger.

Det er kun et par måneder siden, den nordjyske møbeldesignvirksomhed I’M:Board officielt slog dørene op med en stor åbningsfest på Aalborg-caféen Ulla Terkelsen London.

Forventningen fra firmaets to grundlæggere, Kasper Bugge Møller og Rasmus Arendt Nielsen, var dengang, at de skateboard-inspirerede stole skulle bruge lidt tid på at manifestere sig i markedet, før salget for alvor tog fart. Sådan skulle det imidlertid ikke gå.

- Kort tid efter åbningen havde vi en periode på en uges tid, hvor vi måtte melde udsolgt, før vi fik vores supply chain og lager helt op at køre. Det har vi fået styr på nu, og samtidig har den positive start betydet, at vi har fået kapital til at geninvestere i lagerbeholdningen samt at bruge lidt penge på markedsføring, fortæller Rasmus Arendt Nielsen, der står for den forretningsmæssige del af virksomheden.

Læs også: Skateboards bliver til møbler

Designansvaret ligger hos forretningspartner Kasper Bugge Møller, som lavede de første skitser til I’M:Boards i dag patenterede stol i 2004. Han arbejder i øjeblikket med både lamper, bogreoler, vinreoler og havemøbler med klar inspiration fra skateboards.

Det lyder umiddelbart vældig ungdommeligt, men 26-årige Rasmus Arendt Nielsen konstaterer, at de primære kunder snarere er på alder med hans 10 år ældre kompagnon, der i øvrigt selv har rødder i 1980’ernes aalborgensiske skatermiljø.

- Vi troede egentlig, at vores primære segment af kunder ville være de 16-24-årige, som handler i skaterbutikker og selv står på skateboards. Men vi fandt hurtigt ud af, at det er forkert. I stedet ser det ud til, at primærforbrugeren typisk er en 35-årig mand, der selv har stået på skateboard i sine yngre dage, og som nu er blevet far med familiebil og vovse. For ham kan stolen repræsentere et stykke nostalgi, samtidig med at den er designet så lækkert, at konen ikke har noget imod, den står fremme i stuen, mener Rasmus Arendt Nielsen.

Kan hoppes og trampes på
I’M:Board kan dog være på vej ud til en noget yngre målgruppe, da en stor, dansk møbelvirksomhed har vist interesse for skateboardstolene med henblik på salg i folkeskoler.

- Kort tid efter vi udsendte vores pressemeddelelse i sommer, blev vi kontaktet af et stort møbelfirma, som blandt andet sælger møbler til skoler i Norge, Tyskland og Danmark. De var interesserede i at samarbejde med os, så det er vi spændte på at gå videre med, fortæller Rasmus Arendt Nielsen, som især peger på de holdbare materialer som et plus i forhold til brug i skoler.

- Jeg tror, at vores produkt for det første appellerer til mange skoleelever og for det andet, så er det jo lavet, så det kan holde til at blive hoppet og trampet på. Grundstenen i vores møbler er jo rigtige skateboards, som er lavet, så de kan holde til, man kører galt.

Positiv modtagelse i branchen
Selve skateboardet, der er lavet af bambus, bliver fremstillet i og importeret fra Asien, men både stellet og hynderne til stolen er lagt i hænderne på lokale møbelproducenter i form af en snedkermester fra Flauenskjold nær Dronninglund og Gabriel A/S. Dermed bliver slutproduktet dyrere, end hvis hele produktionen var outsourcet til lavtlønslande. Kasper Bugge Møller og Rasmus Arendt Nielsen har dog fra starten været fast besluttede på, at kvaliteten skulle være i orden, ligesom de ønsker at være tæt på fremstillingsprocessen.

- Vi kan hurtigt hoppe ind i bilen, køre en tur op til Flauenskjold og snuppe en kop kaffe med snedkermesteren for at høre hans idéer og input, fortæller Rasmus Arendt Nielsen, som mener, at netop den attitude er den overvejende grund til, at kollegaerne i træ- og møbelindustrien har taget godt imod I’M:Board-drengene.

- Mange i branchen synes, det er fedt med noget nyt. Sådan virker det på den reaktion, vi har fået hidtil. Men vi har også fra starten haft stor respekt for møblet og været tro mod både design og materiale. Hvis vi bare havde fået en fiks idé og så fremstillet møblerne billigst muligt ovre østpå, så havde modtagelsen nok været en anden.

Ønsker utraditionelle salgskanaler
Af samme grund har I’M:Board fra starten afvist at udvide repertoiret ved at lave tøj og kasketter med firmaets logo og navn på til salg. Det handler om kerneproduktet, som er møbler.

Den principfaste tilgang går igen, når Rasmus Arendt Nielsen i øjeblikket sonderer markedet efter potentielle salgskanaler. I’M:Board har allerede fået flere henvendelser fra nær og fjern, men man skal ikke forvente at se skateboard-møblerne stå side om side med møbelklassikere som Svanen og Ægget i de kendte møbelhuse.

- Vi oplever en stor interesse for at sælge stolene, og jeg tror, det skyldes, at det ikke bare er møbler, men også en livsstil og et projekt, vi sælger. Vi går ikke udelukkende efter at sælge møblerne gennem de typiske kontormøbelhuse, men vi ser mere på cafémiljøet i Aalborg eller de hippe Nørrebro-steder i København. Så når vi ser på mulige salgskanaler, så er miljøet omkring dem vigtigere, end at de kan fremvise et stort salg, fastslår Rasmus Arendt Nielsen, som går en travl uge i møde på firmaets vegne.

- En fremtidig samarbejdspartner har lige repræsenteret os på Formland i Herning, i næste uge er det DesignTrade i Bella Center og derefter er vi blevet inviteret til at udstille på DOK#1, som er en designmesse her i Aalborg.
Hold dig opdateret med Wood Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Vindueskoncern taber 750 millioner på investeringer

Tocifret millionunderskud vokser hos Flügger

Her er branchens nominerede til årets Danish Design Award

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topchef med succestrang indleder kamp for byggeri i træ – men bor selv i et hus af mursten

Han har arbejdet med træ hele sit liv, men ser ikke sig selv som træ-fanatiker. Nu er Martin Tholstrup aktuel som initiativtageren bag den nye forening ”Træ i Byggeriet”

Danskere vinder Nordamerikas højeste kontorbygning i træ

Nyhedsbrev

Jysk trælast-kæde tager tocifret millionhop på bundlinjen

Sydsjællands trækronetårn går Eiffeltårnet i bedene

Akustik-virksomhed flytter og fordobler kapaciteten

Navnenyt: Trægigant opruster med erfaren projektkonsulent

Ballonhangar i træ restaureres på øjemål

Mand fængslet for massiv svindel mod byggemarkeder

Taasinge Elementer henter solidt leder-CV til direktørpost

Tidligere Velux-chef fortsætter kurs mod retten – hans sag bliver ikke ugyldiggjort

Træhuse med særligt byggekoncept vækker opsigt i Roskilde

Maskiner til limtræ fylder godt op i ordrebogen

Dansk tegnestue former 36.000 kvm norsk træbyggeri

Endnu et solidt overskud polstrer trælast-kæde mod dårlige tider

Erfarne kræfter træder ind i TCMs top

Bæredygtige møbel-iværksættere åbner det første showroom

Nu er verdens højeste træbygning indviet

DLH på jagt efter ny partner – eller køber

DLH afslutter turnaround - bedste resultater i 11 år

Der er blevet ryddet op, forklarer bestyrelsesformanden

Danske virksomheders skattebetaling sætter rekord

Træ i byggeri: Ens oversigter giver firmaer klarhed og besparelser

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Møbelhandler er gået konkurs

Krydstogtskibe og Tripadvisor fordobler bundlinjen hos jysk tæppefabrik

Optimera når ambitiøs bæredygtig milepæl

Møbeldesigners stue solgt for én million kroner

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Nye trætrapper skal sikre dige på Falster

Ilva og IdeMøbler flytter sammen

40 år med Jysk kommer på museum

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Midtjysk gulvfirma kæmper mod radioaktivt stof

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frysehus hos Havi i Ishøj

Häfele bygger nyt logistikcenter

Sølvpakken - Messeudstyr

En sauna skal bygges med den helt rigtige slags træ

Controlflex Kobling

BIM Equity går WebiAmok

PallEvator pallemagasinerne fra Q-System får en ekstensiv opdatering

Innovationsfonden kan blive endnu bedre

Markedsanalyse: 5 gode grunde til at investere i EDI

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed? | Gratis gå-hjem-møde i ISO 27001

Ny kinesisk bogholder hos Cp Sourcing

Bronzepakken - Messeudstyr

Tick Cad investerer yderligere inden for 3D-scanning.

Spelsberg ser sort

Hvide solceller til administrationsbygning

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

INTER-Wood præsenterer overflader, som du aldrig før har set dem.

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

Visualiserer dit BIM-design i VR - Twinmotion seminar d. 25/4

Festool Business Lease tirsdag

SCHMIDT Koblinger

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmar...

Hør om Teknos leading edge protection

Send til en kollega

0.168