23948sdkhjf

Læs årets kedeligste artikler

Tvilums konkurs og vejen tilbage mod succes fyldte meget i 2018. Men hvad gad læserne ikke følge med i? 

Her får du listen over de kedeligste - eller i hvert fald mindst læste - artikler i det forgangne år. 

Nummer 1 – den mindst læste
Danske arkitekter lærer af norsk træbyggeri

Selvom nordmændene er blandt de bedste til at bygge højhuse i træk, var der ikke meget opmærksomhed til overs for en artikel om 26 danskers besøg mod nord.

De danske arkitekter og bygningsingeniører var blandt andet forbi Mjøstårnet – verdens højeste træhus.

Nummer 2
Træ i byggeriet kan give store CO2-besparelser

Bæredygtigt træ har længe været på dagsordenen, men i marts gjorde TMI, Træ- og Møbelindustriens brancheorganisation, opmærksom på klimagevinsterne overfor folketingets klima- og energiordførere.

Klima- og Energiordførerne blev opfordret til at anvende mere træ i byggeriet og afsætte midler til at lave en undersøgelse, som grundigt redegør for klimafordele og evt. ulemper ved øget træanvendelse i dansk byggeri.

Nummer 3
Donation på 30.000 træer skal uddanne tanzaniere

For hver gang restaurantkæden Cofoco sælger en jule- eller nytårsmenu, planter virksomheden et træ i Tanzania – og selvom det kommer mange tanzaniere til gode, vakte det ikke meget opmærksomhed på Wood Supply.

- Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag, lød det i oktober fra August Lund, medejer af Cofoco.

Nummer 4
Varehuschef: Ikea skal tage socialt ansvar

Ikea i Odense var vært for kampagnen Stå op for Odense, fordi butikken er frontkæmper for at tage socialt ansvar. I løbet af et år havde Ikea-butikken 78 personer i virksomhedspraktik.

- Vi arbejder på at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker. Vi vil gerne tage ansvar. Både for vores kollegaer, for miljøet, men også for det samfund, vi er en del af, sagde Namik Catkafa, der er varehuschef for Ikea i Odense.

Nummer 5
Ikea Odense vil hjælpe minoritetskvinder ind på arbejdsmarkedet

Ikea Odense vil ikke blot tage socialt ansvar og tage folk i virksomhedspraktik men også hjælpe minoritetskvinder ind på arbejdsmarkedet i samarbejde med Bydelsmødre.

- Det er med stor stolthed, at vi får lov til at være en del af projektet. Hvis vi opnår gode resultater i Odense, er det ambitionen, at projektet skal udbredes til hele landet, så der også kommer kvinder i jobforberedende forløb i de fire andre IKEA varehuse. I IKEA vil vi gerne tage et socialt ansvar og repræsentere mangfoldighed blandt vores medarbejdere, og det er dette projekt med til, sagde varehuschef Namik Catkafa.

Nummer 6
Ikea starter sprogskole på arbejdspladsen

Heller ikke Ikeas sociale indsats i Taastrup vakte den store opmærksomhed på Wood Supply.

Ikea Taastrup lancerede ellers gratis sprogundervisning for alle medarbejdere, der ikke har dansk som modersmål.

Ambitionen er at skabe en bedre og mere mangfoldig hverdag – privat og på job – uden sproglige barrierer på tværs af nationaliteter.

Nummer 7
London-arkitekt slår et slag for træ som byggemateriale

Andrew Waugh, en britisk arkitekt, deltog i år ved efterårets Building Green. Men selvom han trak sig opmærksomhed til eventet, vakte hans kommentarer til træ som byggemateriale ikke den store opmærksomhed på Wood Supply.

Nummer 8
Nyt undervisningsmateriale skal oplyse om bæredygtigt træ i byggebranchen

FSC udgav i 2018 et undervisningsmateriale til tømrere, bygningskonstruktører og andre, der skal uddannes til at vide mere om bæredygtigt træ i byggeprojekter.

Nummer 9
Svanen finder vej til Flüggers træbeskyttelse

Miljømærket svanen blev i 2018 en fast del af etiketten på en serie af svanemærket træbeskyttelse fra Flügger.

Nummer 10
Træbyggeri til debat: Interessen er stor, men hvem skal trykke på startknappen?

Der var paneldebat om højhuse i træ til årets Building Green i Aarhus, men selvom det trak en del lyttere til sig blev det til knap så mange læsere på Wood Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093