23948sdkhjf

Møbelproducent efter historisk underskud: Hele branchen er vingeskudt

- Der er ikke mange mennesker, der vil købe møbler lige nu, lyder det fra Anders Juul Eilersen

Da møbelproducenten Eilersen tidligere i år kunne præsentere sit værste resultat i to årtier, lød det stålfast fra ejer Anders Juul Eilersen, at man ville gøre, "hvad der skal til for at komme til at tjene gode penge i fremtiden." 

I denne uge kom så nyheden om, at Eilersen, der ellers primært har leveret møbler til retailsalg, gør sit officielle indtog på kontraktmarkedet med en ny kollektion.

Ifølge Anders Juul Eilersen skal det tiltag dog ikke ses som en hovsaløsning udløst af et par røde millioner på bundlinjen. 

- Vores kontraktkollektion har været flere år undervejs, så der er ikke tale om en overilet satsning, men en langsigtet strategisk beslutning, siger han. 

N. EILERSEN A/S
Regnskabsår 2022/23 2021/22 2020/21
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 15,7 21,6 29,2
Resultat af primær drift -0,3 7,2 16,0
Resultat før skat -2,6 8,0 19,0
Årets resultat -2,5 6,6 15,3
Balancestatus 106,8 117,6 114,1
Egenkapital 69,2 74,4 69,3
Antal ansatte 30 29 28
Kilde: CVR

Detailsalget er hårdt ramt

Anders Juul Eilersen peger på, at selvom det seneste regnskab ganske vist var skuffende, så skyldes det primært omstændigheder, der ligger udenfor både Eilersens og i øvrigt resten af møbelbranchens kontrol. 

Fakta om Eilersen A/S

  • Virksomheden er grundlagt som karetværksted i i 1895, men er senere omstillet til produktion af møbler.
  • Er ejet af Niels Thomas Juul Eilersen, Jens Jørgen Juul Eilersen og Anders Juul Eilersen, der også driver virksomheden som hhv. designer, salgschef og markedsføringschef.
  • Har hovedsæde i Skamby på Fyn.
  • 27 ansatte per februar 2024 med produktion i Slovakiet og Kina. 

Eilersen.com og CVR

- Lige nu er hele branchen vingeskudt, efter materiale- og fragtpriser og alt andet gik amok under og efter covid. Men det skal vi bare have overstået. 

Det har ikke noget at gøre med, at det simpelthen er for svært at tjene penge på retailmarkedet lige nu?

- Det er klart, at detailsalget har været hårdt ramt og stadig er det. Der er ikke mange mennesker, der vil købe møbler lige nu, men for mig at se er det mellemprismarkedet, der er hårdest ramt, mens vi mærker det mindre på dyrere møbelløsninger som vores.

Ikke en redningsaktion 

Ifølge Anders Juul Eilersen planlægger Eilersen at lancere en række nye tiltag de kommende år, som skal bidrage positivt til vækst og en sort bundlinje. Han understreger dog, at tiltagene ikke er med udgangspunkt i panik. 

- Vi gør ikke nye ting eller går i nye retninger, fordi vi panisk forsøger at redde os ud af røde tal. Det gør vi for at opnå den vækst, vi ønsker for fremtiden. Vi er en gammel virksomhed, som er vant til at omstille og udvikle os, siger han.

Han ønsker ikke at sætte ord på, hvilke konkrete tiltag Eilersen har i kikkerten, eller om det bliver med fokus på retail- eller kontraktmarkedet. 

- Det bliver med fokus på gode siddeløsninger, lyder meldingen i stedet. 

Anders Juul Eilersen ejer og driver Eilersen sammen med Nils Thomas Juul Eilersen og Jens Jørgen Juul Eilersen. De to førstnævnte er fjerde generation i den familieejede virksomhed. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078