23948sdkhjf

Træ i byggeriet kan give store CO2-besparelser

Øget brug af træ i byggeriet kan bidrage væsentligt til at opfylde Danmarks klimaforpligtelser.

Det har TMI, sammen med en række skov- og træorganisationer, netop gjort opmærksom på overfor Folketingets Klima- og Energiordførere.

- Politikerne leder med lys og lygte efter måder at spare CO2, så Danmark kan leve op til de besparelser, vi har lovet. Vi gør opmærksom på, at træet kan give et væsentligt bidrag til at nå målet, hvis politikerne er indstillet på at gribe chancen, siger Simon Auken Beck, konsulent i Træ- og Møbelindustrien.

I henvendelsen til ordførerne uddybes klimapotentialet med et estimat, der viser, at der kan spares svarende til 25 % af bygge- og anlægssektorens CO2-udledninger ved at satse på træ i boligbyggeriet.

Dertil kommer kulstoflagring i træprodukterne og den potentielle besparelser fra institutions-, erhvervs- og kontorbyggeri af træ.

Estimatet indikerer, at der er stor potentiel CO2-gevinst ved øget træbyggeri – men organisationerne efterlyser samtidig, at mulighederne underbygges af en undersøgelse, der kan påvise potentialet i en bred dansk kontekst. En sådan er nemlig ikke lavet tidligere.

Klima- og Energiordførerne opfordres derfor til, som led i en plan for at anvende mere træ i byggeriet, at afsætte midler til at lave en undersøgelse, som grundigt redegør for klimafordele og evt. ulemper ved øget træanvendelse i dansk byggeri.

Artiklen er bragt i samarbejde med TMI Træ- og Møbelindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078