23948sdkhjf

London-arkitekt slår et slag for træ som byggemateriale

- Vi skal handle nu, hvis vi vil gøre en forskel, siger Andrew Waugh, der er blandt hovednavnene på årets Building Green

Nedtællingen til efterårets Building Green i København er sat ind. Programmet er netop offentliggjort, og som i Aarhus tidligere på året rettes en stor del af fokus mod træbyggeri.

Blandt navnene på den store scene er Andrew Waugh, som driver det London-baserede arkitektfirma Waugh Thistleton Architects sammen med kollegaen Anthony Thistleton-Smith.

Andrew Waugh kommer til Building Green i håbet om at kunne inspirere til efterfølgelse og med et klart budskab til branchen:

- Vi har opført vores bygninger på samme måde i over hundrede år. Vi bliver ikke bedre, og det gør intet godt for klimaet. Derfor er vi nødt til at kigge på vores materialer på en anden måde. Vi må koble materialevalg med en forståelse for naturen og det forhold, vi har til vores planet, siger han og tilføjer, at en af vejene til en bedre fremtid er at plante flere træer:

- Så mange, vi overhovedet kan. Og så skal vi stoppe med at bruge materialer, som ikke kommer igen af sig selv. Det efterlader os kun med store huller i vores dyrebare planets overflade. And there is no Planet B, understreger den britiske arkitekt.

Han slår samtidig et slag for, at vi i langt højere grad skal lære kommende generationer om både klimaudfordringer og træ som byggemateriale. Udover at arbejde med træ i sin arkitektur underviser Andrew Waugh selv kommende arkitekter i hjemlandet.

- Det er tydeligt at mærke, at den yngre generation på universiteterne ser potentialet i træbyggeri. Det hænger utvivlsomt sammen med, at de mærker klimaforandringerne på nærmeste hold. Der er håb for fremtiden, men vi skal handle nu, hvis vi vil gøre en forskel. Arkitekter, der ikke gør det, er en del af problemet, siger han.

Andrew Waugh holder oplæg på Building Green i Forum onsdag den 31. oktober.

Se hele programmet på Building Greens hjemmeside

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094