23948sdkhjf

Grønne priser til ildsjæle og frontløbere på byggemesse med rekorddeltagelse

Ny besøgsrekord på Building Green, der med hæderspriser hylder de ildsjæle, som knokler for absolut bæredygtighed

Der var jubel og store smil på scenen, da vinderne af Det Bæredygtige Element torsdag blev kåret på Building Green i København.

Et par timer efter uddelingen kunne arrangørerne bag den grønne byggemesse desuden fortælle, at årets besøgstal er ny rekord: Mere end 8.000 besøgende har onsdag og torsdag været forbi Forum i København.

Et af torsdagens højdepunkter var uddelingen af prisen Det Bæredygtige Element, der traditionen tro hædrer de mennesker og virksomheder, som går forrest i kampen for et mere bæredygtigt byggeri.

Prisen uddeles af We Build Denmark og Building Green, og i år var der mere end 40 personer og virksomheder indstillet til den grønne pris.

I kategorien 'Ildsjælen' var Hanne Tine Ring, Niels Jakubiak Andersen og Peder Fynholm indstillet for deres engagement i det bæredygtige byggeri. Det blev Hanne Tine Ring, som løb med sejren.

Bæredygtigt byggeri kræver mere grønne løsninger. Derfor hædrede Det Bæredygtige Element i kategorien 'Løsningen' et materiale, et produkt eller en løsning, som kan fremme mere bæredygtigt byggeri.

I år var Biotrans Nordic, Søuld og Altiflex nomineret til prisen. Og Søuld løb med prisen.
- Søuld er et rigtig interessant materiale i forhold til at bygge indenfor de planetære grænser. Materialet er skabt af lokalt dansk ålegræs og har ingen negative konsekvenser for biodiversiteten, når det høstes. Der er tale om et affaldsprodukt, som har en ekstraordinær æstetisk kvalitet og er en del af den danske bygningskulturhistorie. Søuld gør det muligt at bygge anderledes og mere i pagt med naturen, siger Lasse Lind fra GXN og medlem af juryen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109