23948sdkhjf

Danmark mere globaliseringsparat - men væksten går ned

DI's netop offentliggjorte globaliseringsredegørelse, "Sådan ligger landet 2007" giver for tredje år i træk en vurdering af de danske styrker og svagheder i den globale økonomi. Analysen vidner om, at Danmark er gået svagt frem i forhold til sidste år. Men den aktuelle mangel på kvalificeret arbejdskraft understreger samtidig, at de danske svagheder bliver stadig mere problematiske for velstandsudviklingen i Danmark.
- De seneste års stærke fremgang i dansk økonomi går hånd i hånd med en stigende internationalisering af danske virksomheder. Men grænsen for yderligere vækst og udvikling herhjemme synes at være nået inden for de nuværende rammevilkår. Meget tyder således på, at Danmark vil stå med en af de laveste vækstrater i OECD-området i de kommende år, siger adm. direktør Hans Skov Christensen, DI.

DI's globaliseringsredegørelse er baseret på 86 indikatorer for international konkurrencekraft, hvor Danmark sammenlignes med de øvrige OECD-landene samt Rusland, Indien og Brasilien. Danmark opnår i årets redegørelse top-10 placeringer på 44% af parametrene. I 2005 og 2006 var den tilsvarende andel henholdsvis 37% og 42%.

- Vi har forbedret os nøk for nøk gennem de seneste tre år. Der er fremgang at spore inden for flere områder - herunder inden for områderne virkelyst og iværksætteri. Samtidig fremstår vi stadig stærkt, når det gælder fleksibilitet på arbejdsmarkedet samt virksomhedernes internationalisering, siger DI's adm. direktør.

- Men vi kan desværre også konstatere, at vi for tredje år i træk indtager en suveræn sidsteplads, når vi måler på omkostninger og skat. De rekordhøje marginalskatter gør det vanskeligt at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere i Danmark. Det er helt uholdbart i en situation, hvor mangel på arbejdskraft er den væsentligste vækstbarriere i det danske samfund, siger Hans Skov Christensen, DI.

Kilde: Dansk Industri - www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094