23948sdkhjf

VELA skruer op for produktudviklingen

Som en hyldest til grundlægger Vermund Larsen har møbelfabrikanten etableret en ny afdeling med fokus på godt stoledesign. De første produkter er netop lanceret i samarbejde med kunstner Monica Ritterband.
Vermund Larsen A/S – i daglig tale VELA – har siden 1935 har produceret danske møbler – fra designerstole, kontorstole til specialstole – på eget værksted i Aalborg. Virksomheden fremlagde før sommerferien et 2011/12-regnskab med et solidt resultat på 5 mio. kr. efter skat og kunne i den forbindelse offentliggøre, at man i fremtiden vil satse på ekspansion gennem tre forretningsområder; Vela Medical, Vela Technology og Vela Design/Vermund.

Sidstnævnte er etableret som en hyldest til grundlægger Vermund Larsens originale møbeldesign fra 1950’erne og 1960´erne. Tirsdag den 30. oktober lancerede afdelingen sin første møbelserie, der er blevet til i samarbejde med kunstneren Monica Ritterband.

- Vermund Larsen opnåede i sin levetid stor og bred anerkendelse for sine originale tanker om design, komfort og materialevalg. Samarbejdet med Monica har givet os en god anledning til at hædre netop de stærke værdier og principper. Monica har skabt en fantastisk, nærmest svævende stoleserie, hvor hun forener smukt design med siddekomfort og solidt håndværk uden at gå på kompromis med kvaliteten, og det er helt i VELAʼs ånd, siger marketing manager Helle Lennø Weesgaard.

Hun oplyser, at Vermund forventer at præsentere flere designerstole i løbet af 2013 med afsæt i tidligere kollektioner.

En stor udfordring
Den nye stoleserie er døbt ”Chairytale”, og for Monica Ritterband var det en gammel drøm, der gik i opfyldelse under tirsdagens lancering.

Hun har tidligere designet en prisbelønnet brændeovn, vaser til Holmegaard, tæpper til Egetæpper og et stel til Royal Copenhagen. Ikke desto mindre har det været en stor udfordring for den anerkendte kunstner at designe en flytbar skulptur i rummet, hvis funktionalitet skal leve op til den absolutte menneskelige magelighed.

- Verden har så mange millioner af stole, så hvad kunne jeg så komme med?, siger Monica Ritterband, der forklarer, at hun har fundet inspiration til Chairytale i sin egen kunstneriske verden:

- Jeg har bygget stellet med inspiration fra min store og tonstunge murstensskulptur, som jeg har udført for entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen. Skulpturen består af buer på buer og er blevet til selve stolens stel. Stolen er let og elegant – men samtidig så solid at se på, at man uden videre føler sig tryg ved at klaske ned i den. Den skulle have egenart, men uden at råbe om kap med rummets øvrige møblement. Og den måtte gerne tale til unge såvel som til de livsmodne.

Monica Ritterbands serie består af stolene Chairytale Lounge, Chairytale Chair, Chairytale Chair Plus og Chairytale Bar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078