Flere nye forretninger har slået dørene op i Køges bymidte, og nu følger endnu en markant åbning, når Tvis Køkken indtager de nyrenoverede lokaler i Oluf Jensens Gaard den 1. november.
Bag åbningen står iværksætterne Pernille Højvig Hansen og Jens Sørensen, der har overtaget de historiske lokaler.
Det skriver Sjællandske Nyheder.
Den nye butik bliver kædens 22. afdeling og rummer 400 kvm. fordelt på udstillinger af køkkener, badeværelser og garderobeløsninger.
- Vi kan rigtig godt lide Køge - jeg synes, her er en god og aktiv bymidte, og vi har fundet de helt rigtige rammer til forretningen her i Oluf Jensens Gaard, siger Pernille Højvig Hansen til Sjællandske Nyheder.
- Det er et hyggeligt bindingsværkshus med sjæl og charme, og vi synes også rigtig godt om stemningen i gården. Vi kommer jo til at bruge rigtig mange timer her, så det er vigtigt, at det er et sted, man godt kan lide at være, forklarer hun.
Hun fremhæver de gode parkeringsmuligheder og den levende handelsstemning som afgørende for valget af placering. Siden beslutningen blev truffet, har parret brugt tiden på en omfattende renovering af lokalerne for at skabe et butiksmiljø, der matcher Tvis Køkkens koncept.
Smukke omgivelser
Oluf Jensens gård rummer over 40 bolig- og erhvervslejemål og er ifølge Visit Køge en af byens mest idylliske områder.
I begyndelsen af 1930'erne var der salg af grise i gården og hver onsdag et rigt folkeliv, når grisehandlere fra store dele af Sjælland ankom for at handle. Gården er også af ældre køgensere kendt for “Grisegården”, som var et værtshus, der lå i den gamle købmandsgård. I gården findes også en gammel velbevaret rejsestald.
I 2018 blev Oluf Jensens gård solgt for et trecifret millionbeløb efter at have været i familien Jensens ejerskab i mere end 100 år. Det blev solgt til Michael Jensen Buhl og Frank Hansen, der er to erhvervsdrivende i Køge.
Køge oplever i øjeblikket stor efterspørgsel på butikslokaler, og ifølge erhvervsmægler Kenneth Hansen fra Nordicals er kommunen blandt landets mest attraktive for detailhandel. Det giver de nye køkkeniværksættere et gunstigt udgangspunkt i en bymidte i vækst.