23948sdkhjf

Akustikspecialist på nye hænder: – Vi er klar til at investere os ud af en svær tid

Gennem datterselskabet Forzes har Moland Gruppen været på opkøb i det sønderjyske. Her har Forzes overtaget enkeltmandsvirksomheden Sydjysk Akustik, der i mere end 25 år har solgt og distribueret nedhængte loftsløsninger, og som ifølge de nye ejere er stærkt forankret på markedet for mineraluldslofter i flere dele af Danmark.

Gennem de danske byggecentre er Forzes allerede godt repræsenteret i markedet for akustikløsninger, og det er en position, der med overtagelsen af den Padborg-baserede virksomhed udbygges yderligere, konstaterer Carsten Rønberg, koncerndirektør for Moland Gruppen.

– Vi ønsker med dette opkøb at styrke vores position og ikke mindst ekspertise omkring særligt de nedhængte loftsløsninger og akustik til det danske marked. Vi har i dag et bredt og ret stærkt produktsortiment og med overdragelsen af Sydjysk Akustik vil vi kunne supplere med yderligere produkter, kendskab til marked såvel som kunder, siger Carsten Rønberg i en pressemeddelelse.

Et vigtigt skridt på vækstfronten

Det er ifølge Carsten Rønberg ikke nogen hemmelighed, at Forzes de seneste år, ligesom rigtig mange andre på tværs af branchen, har været udfordret af situationen i Europa, uforudsigelighed i produktionen samt høje materiale- og energipriser. Det er dog ikke ensbetydende med stilstand, meddeler han.

– Overtagelsen af en lønsom og sund virksomhed som Sydjysk Akustik er et forretningsmæssigt vigtigt træk for, at Forzes kan komme videre og dermed vækste. Opkøbet er desuden et udtryk for, at vi er klar til at investere os ud af en svær tid, fordi vi endnu ser potentiale og mulighed for at sætte vores aftryk i dansk byggeri, udtaler koncerndirektøren, der fortsætter:

– Sydjysk Akustik er blot et af flere vigtige skridt på Forzes’ fremtidige rejse. Vi er hele tiden på udkig efter andre interessante og relevante aktører i markedet, som vi gerne vil indlede en dialog med.

Fortsætter arbejdet

Det er er Andreas Jørgensen, der er direktør og manden bag Sydjysk Akustik, som officielt overdrages til Forzes A/S den 1. april. Og også han erklærer sig godt tilfreds med handlen, der betyder, at han skifter rollen som ejerleder ud med en som Key Account Manager hos Forzes.

– Efter 26 år i loftbranchen har jeg valgt at overdrage aktiviteterne i Sydjysk Akustik til Forzes, der om nogen er en branchekendt, stærk aktør. Jeg tror fuldt og fast på, at de kan videreføre og udbygge de hidtidige aktiviteter i Sydjysk Akustik, siger Andreas Jørgensen.

Parterne oplyser ikke prisen for handlen, og da Sydjysk Akustik er en enkeltmandsvirksomhed, er der ikke offentliggjort årsregnskaber for Moland Gruppens nyerhvervelse. 

Forzes, som gruppen stiftede i 2020, kom ud af sit første regnskabsår med en bruttofortjeneste på 19,6 mio. kr. og et resultat før skat på 912.000 kr. Virksomheden, der er baseret i Skive sammen med søstervirksomhederne Wimex og Moland A/S, har endnu ikke offentliggjort årsregnskab for 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079