23948sdkhjf

Fra store ambitioner til brat opbremsning: Køkkenproducent er officielt konkurs

Da Hanstholm Køkken i sidste uge lukkede alle kædens butikker, stod det klart, at den nordvestjyske køkkenproducent med al sandsynlighed styrede mod konkurs. Nu bekræfter Statstidende, at netop det var tilfældet.

Således er såvel Hanstholm Køkken A/S, der i sidste uge skiftede navn til Produktion af 26.01.2023 A/S, tillige med 13 tilknyttede selskaber, der blandt andet har stået for butiksdriften, og som ligeledes har skiftet navn til datoselskaber, taget under konkursbehandling, alle efter begæringer der indløb torsdag.

Wood Supply er endnu ikke lykkedes med at indhente en kommentar fra adm. direktør og medejer Carsten B. Andersen, men overfor JydskeVestkysten forklarede Kent Ernst Hansen, adm. direktør for Brygge Partners 1, som har investeret i Hanstholm Køkken, hvordan luften var gået af markedet.

– Markedet er nu er bremset fuldstændigt op, og selskabet bliver ramt på det værst tænkelige tidspunkt. Vi har forsøgt at støtte op om selskabet med yderligere tilførsler af penge, men det har desværre ikke været muligt at finde en løsning for en bæredygtig fremtid i forening med de øvrige aktionærer eller et salg af virksomheden, lød det torsdag.

Fra ekspansion til opbremsning

Carsten B. Andersen overtog i 2018 Hanstholm Køkken sammen med partner Søren Overgaard, der efter et års medejerskab trak sig fra foretagendet. De første år stod i investeringernes tegn, og Hanstholm-direktøren fortalte i 2020, hvordan han vægtede ekspansion over bundlinje i jagten på at blive en landsdækkende køkkenkæde.

– For tre år siden var det her jo et snedkerværksted, men i dag er vi en køkkenfabrik med lige omkring 50 ansatte, lød status efter de første år ved roret.

Med coronaen fulgte imidlertid både en nordjysk nedlukning og en nedlukning af detailhandlen, der besværliggjorde forretningsdriften i en periode, men da grebet blev løsnet, kunne Carsten B. Andersen konstatere, at der fortsat var god vind i sejlene.

– Vi har måttet tilpasse planerne og se på, hvad ressourcerne rakte til. I foråret oplevede vi jo det her positive vakuum i kølvandet på genåbningen, og så er det svært at smide mange penge i nye butikker, når massevis af kunder står og venter på deres køkkener, fortalte han i efteråret 2021.

Et år senere slog markedsvindene om, og som resten af branchen oplevede Hanstholm i efteråret, hvordan købelysten faldt, mens energipriserne steg. Skønt virksomheden i 2021/22 var lykkedes med at fordoble bundlinjen, blev planerne om et norsk indtog derfor sat på hold, og for at holde energiomkostningerne nede blev arbejdstiden i produktionen komprimeret, så fabrikken kunne holdes lukket om fredagen.

I slutningen af november kunne Carsten B. Andersen desuden løfte sløret for et nyt upcycling-koncept, der gav virksomheden et ekstra ben at stå på i en tid, hvor de nye køkkener var blevet sværere at sælge.

– Jeg håber det i nogen grad, men jeg tror ikke, at det til fulde kan opveje – der bliver jo også tale om mindre ordrestørrelser, men det kan blive et godt supplement, sagde Hanstholm-direktøren i den forbindelse.

Hanstholm Køkken, der har rødder tilbage i 1968, talte ved tidspunktet for konkursbegæringen 11 egne butikker landet over samt tre selvstændige forhandlere. Virksomheden kom ud af 2021/22 med en bruttofortjeneste på 21 mio. kr. og et resultat før skat på 1,7 mio. Ved regnskabsårets udgang lød egenkapitalen i selskabet på 11,3 mio. kr. mens den samlede gæld udgjorde 38,6 mio. kr., hvoraf de 22,6 mio. kr. var af den kortfristede slags.

Produktion af 26.01.2023 A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21 2019/20
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 21,140 16,720 13,381
Resultat af primær drift 2,238 1,341 2,063
Resultat før skat 1,733 0,882 1,408
Årets resultat 1,351 0,686 1,083
Balancestatus 51,081 45,158 33,826
Egenkapital 11,294 9,943 9,257
Antal ansatte 43 41 43
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078