23948sdkhjf

Flere købere på banen efter køkken-konkurs

Et svigtende salg og en investeringskrævende strategi om ekspansion kostede mandag livet for Hanstholm Køkken.

Det skriver Nordjyske, der har været i kontakt med kurator, Anders Jessen Schmidt.

Han oplyser, at der i sidste uge blev indgivet en egenbegæring om konkurs, fra køkkenproducenten, der udover fabrikken i Vildsund havde 11 egne butikker landet over.

Mandag blev det officielt og endeligt bekræftet, at Hanstholm Køkken er gået konkurs. Konkursen skyldes specielt to ting, forklarer kuratoren.

- Man har haft en rimelig aggressiv strategi om at få udbygget koncernen. Samtidig er der en masse samfundsmæssige udfordringer, som har medvirket til, at salget har svigtet i butikkerne, siger Anders Jessen Schmidt.

- Det har medført en likviditetsmangel, som ledelsen skal reagere på og forholde sig til. Derfor har ledelsen valgt at begære virksomheden konkurs som en egenbegæring.

Tre har meldt sig

Med 40 ansatte på fabrikken og en håndfuld i hvert butik, er der ifølge kurator tale om en brændende platform, når det kommer til at få realiseret konkursboets aktiver.

- Vores førsteprioritet er at få solgt hele virksomheden til nye ejere for at redde arbejdspladser og sikre virksomheden fremadrettet, siger Anders Jessen Schmidt til avisen.

Ifølge kurator har Hanstholms stærke brand allerede sikret flere interesserede købere.

- Tre forskellige grupper har allerede meldt deres interesse. De er alle i besiddelse af kompetencerne, evnerne, viljen og ikke mindst pengene til at løfte opgaven, siger Anders Jessen Schmidt.

- Interessenterne har udvist interesse i at købe hele eller dele af pakken, og det er det, vi arbejder intenst på og håber på at lykkes med. Men det er endnu for tidligt at sige, om det lykkes.

At der er potentiale for at gøre en god forretning, er dog allerede bevist. Siden den nu forhenværende medejer og direktør Carsten B. Andersen købte sig ind for lidt over fire år siden, er bruttofortjenesten mere end fordoblet, og der har siden 2015 været sorte tal på bunden.

Kuratoren har endnu ikke et overblik over Hanstholm Køkkens samlede gæld. Han fortæller desuden, at gælden i løbet af den næste måned vil stige som følge af misligholdte aftaler efter konkursen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.094