23948sdkhjf

Sengespecialisten tilbage i rødt efter opkøb

To opkøb og stigende inflation har sat sine spor hos Lars Larsen Group-ejede Sengespecialisten, der efter tre år med plusser på bundlinjen nu er tilbage i rødt.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at omsætningen i 2021/22 endte på 207 mio. kr. mod 218 mio. året forinden svarende til at dyk på 5 pct., mens driftsresultatet (EBIT) på 9,6 mio. kr. svarer til godt en halvering af sidste års resultat.

– Mange virksomheder kan skrive under på, at det har været et specielt år med mange udfordringer, og især andet halvår har for os været påvirket af faldende efterspørgsel grundet krig og inflation, udtaler adm. direktør Martin Bang, der således glæder sig over, at der fortsat er plus på driften.

– At vi under de betingelser formår at fastholde vores positive EBIT, skal i høj grad tilskrives medarbejdernes kæmpe indsats, fastslår han.

Opkøb har kostet

Regnskabsåret 2021/22 var det første af sin slags med to nye datterselskaber, henholdsvis online-forretningen Sengetid.dk og den svenske butikskæde Sängjätten, som Sengespecialisten opkøbte i 2021.

Og ifølge pressemeddelelsen har integrationen af de to nye selskaber og omkostninger forbundet med opkøbene påvirket det samlede årsresultat negativt.

– Resultatet for vores datterselskaber bærer naturligt præg af, at det har været et år med engangsomkostninger, investeringer i butikkerne og integration af såvel IT-systemer som mange nye medarbejdere, forklarer Martin Amstrup Bang, der fortsætter:

– De to opkøb har i regnskabsåret 2021/22 samlet påvirket koncernens resultat før skat negativt med DKK 38,5 mio. Den væsentligste del heraf er poster af engangskarakter.

Den samlede omsætning for de tre selskaber udgør ifølge Sengespecialisten 340 mio. kr., mens resultatet før skat lander på et underskud på 30,8 mio. kr. Dermed er der altså igen røde tal på bundlinjen hos kæden, der siden 2014 har været en del af Lars Larsen Group, og som forud for overskuddet i 2018/19 måtte præsentere syv underskud i streg.

Sengespecialistens årsregnskab offentliggøres traditionelt i starten af det nye år sammen med resten af regnskaberne fra Jysk-koncernen. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094