23948sdkhjf

Palsgaard Spær overtager ”rigtig dygtig konkurrent” med 30 ansatte

Palsgaard Spær, der er en del af koncernen Nordic Wood Industries, overtager Ugilt Spær, der producerer PEFC-certificeret spær i den nordjyske by Sindal. Med i handlen følger virksomhedens aktiviteter, varelager, ordrebeholdning, bygninger og godt 30 medarbejdere.

– Ugilt Spær har været en rigtig dygtig konkurrent til os, og derfor er vi glade for at have fået muligheden for at købe virksomheden, , siger adm. direktør hos Palsgaard Spær, Tobias Smith, i en pressemeddelelse om handlen, der har virkning per 1. oktober.

Han peger også på, at overtagelsen giver god mening i forhold til geografi og dermed transport og produktion.

– Ugilt Spær er mit hjertebarn, og det er selvfølgelig vemodigt at give slip, men jeg ved, at virksomheden er i de bedste hænder hos Palsgaard Spær og Nordic Wood Industries. Min tid var kommet til at prøve kræfter med noget nyt, og kemien med Palsgaard Spær var bare rigtig, fortæller han.

Kenneth Jepsen slipper dog ikke kontakten til virksomheden helt. Han skal nemlig fremover stå for transporten af spærene fra virksomheden i Sindal, da Kenneth Jepsen ligeledes driver et transport- og kranfirma.

Ugilt Spær har de seneste tre regnskabsår haft et samlet overskud på 12,7 mio. kr. efter skat.

Forgængerfirma konkurs

Ugilt Spær A/S blev oprettet kort før Kenneth Jepsens tidligere firma, Ugilt Savværk, gik konkurs i juli 2019. Kort før konkursen solgte Ugilt Savværk maskiner, lager og aktiver til det nystiftede selskab, som også ejes af Kenneth Jepsen. Selskabet overtog også medarbejderforpligtelserne for 25 ansatte.

Årsagen til, at Ugilt Savværks ledelse så sig nødsaget at indgive en konkursbegæring, skal findes i en voldgiftssag om et renoveringsprojekt øst for Storebælt. Her var Ugilt Savværk underleverandør til hovedentreprenøren af bygningsfacader i træ.

Efter endt byggeri blev hovedentreprenøren slæbt i voldgiftsretten på grund af brug af de meget om diskuterede MgO-plader. Voldgiftsretten pålagde efterfølgende hovedentreprenøren at betale bygherre en erstatning på 44 mio. kr. Det krav blev straks sendt videre til underleverandøren, det nordjyske savværk. Den 14. juni 2019 pålagde voldgiftsretten så savværket at betale en erstatning på det store millionbeløb.

I kølvandet på konkursen rejste kuratorerne i virksomhedens konkursbo et samlet erstatningskrav på næsten 28 mio. kr. mod den tidligere direktør og ejer samt - for en del af kravet - også dennes advokat.

Ugilt Spær A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 28,15 18,1 7,1
Resultat af primært drift 10,8 3,9 1,6
Resultat før skat 10,8 4,0 1,6
Årets resultat 8,4 3,1 1,2
Balancestatus 29,1 17,3 10,3
Egenkapital 15,4 6,8 3,7
Antal ansatte 31 28 27
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Ugilt Savværk
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.421