23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn sætter 12. rekord i træk og nærmer sig milliarden

2021 blev endnu et vækstår for den fynske, familieejede klassikerproducent Carl Hansen & Søn. 

Det viser et dugfriskt regnskab fra virksomheden, der dermed tegner sig for 12. rekordår i træk. Mens toplinjen er vokset knapt 37 pct. til 966 mio. kr., er fremgangen på bunden endnu mere markant. For første gang kan Carl Hansen & Søn præsentere et trecifret millionresultat, der før skat lander på 176 mio. kr. svarende til en stigning på hele 89 pct. sammenlignet med i fjor.

– Jeg er utrolig stolt af at kunne præsentere endnu et rekordregnskab for Carl Hansen & Søn, der har haft historisk god vækst i 2021, udtaler adm. direktør Knud Erik Hansen i en pressemeddelelse.

Vækst i hele verden

Han er tredje generation ved roret i familievirksomheden og har med det nye regnskab endnu engang fået understreget, at arven er velforvaltet.

– Virksomheden er sat i verden af min farfar med en mission om at udbrede dansk design af højeste kaliber, og det glæder mig, at vi 114 år efter, at han påbegyndte møbeleventyret i en baggård i Odense, oplever en stigende efterspørgsel fra hele verden, lyder det.

Og det er da også stort set hele verden, der har bidraget til det seneste rekordresultat.

Mens det danske hjemmemarked gik frem med godt 40 pct., voksede det europæiske nærmarked med 36 pct., og salget i USA og Canada var 45 pct. højere end året forinden. Virksomheden selv fremhæver desuden Japan som et marked i vækst, og af årsrapporten kan man læse, at knapt 107 af omsætningsmillionerne og altså mere end 10 pct. af den samlede omsætning sidste år blev hentet i Solens Rige.

– Vi oplever både en stærk efterspørgsel på vores hjemmemarked, men også andre vigtige markeder. Vi ser dog fortsat et stort potentiale i at udbrede vores danske designklassikere yderligere, og i de kommende år vil vi blandt andet øge vores fokus på både USA og Asien, lyder det fra Knud Erik Hansen.

Jubilæumsfejring med krig i kulissen

Carl Hansen & Søn-direktøren kan i år fejre sit 20-års jubilæum på posten, og det er ikke småting, han og holdet de seneste to årtier har formået.

– På de 20 år er omsætningen steget med mere end 900 mio. kr., vi er gået fra blot 50 ansatte til ca. 600 ansatte i Danmark og et tilsvarende antal ansatte i Vietnam, ligesom fabriksfaciliteterne på Fyn er vokset fra 3.000 kvm til 50.000 kvm. Jeg er utrolig stolt af den rejse, som mine medarbejdere og jeg har været på, fastslår Knud Erik Hansen, der også har sikret arvefølgen.

Ved udgangen af 2020 gennemførte han og hustruen Inger Marie Jensen Hansen et juridisk generationsskifte og sendte 75 pct. af ejerskabet i hænderne på parrets yngste søn Marten Hai van Bui Hansen.

Knud Erik Hansen understregede dog i samme ombæring, at der ikke var planer om at slippe tøjlerne foreløbigt, og efter alt at dømme er det da også et glimrende tidspunkt at have erfarne kræfter ved roret på. For selvom året er startet godt, er usikkerheden umulig at komme udenom.

”Væksten i salget fortsætter i første kvartal af 2022, men det forventes, at omsætningen vil blive negativt påvirket af krigen i Ukraine. Krigen har ført til umiddelbare vanskeligheder med forsyningen af ​​førsteklasses eg, hvilket vil have betydning for det forventede omsætningsniveau i år,” lyder det i årsrapportens ledelsesberetning.

Ogsåstigende omkostninger til indkøb af råvarer, højere lønninger samt salgs- og markedsføringsomkostninger fremhæves som potentielle partykillers, men ikke desto mindre holder det fynske familieklenodie for nuværende foden på speederen.

”Det er ledelsens beslutning ikke at reducere de budgetterede investeringer, men at vurdere udviklingen gennem de kommende måneder, før der træffes nogen drastisk beslutning om ændringer afhængigt af udviklingen i Ukraine. Beslutningen kan have en negativ indflydelse på pengestrømmen i år,” lyder det videre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109