23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn er nomineret til Fjernvarmeprisen

Carl Hansen & Søn er sammen med Gelsted Fjernvarme nomineret til Fjernvarmeprisen 2022 for deres innovative samarbejde, der anvender sektorkobling og overskudsvarme og sænker CO2-udslippet. 

Møbelfabrikken og fjernvarmeselskabet er naboer. Og da fjernvarmen fyrer med træ, var det oplagt at udnytte resttræet fra møbelproduktionen til fjernvarme.

For det samarbejde er de to selskaber nu blevet nomineret til Fjernvarmeprisen 2022.

Rent lavpraktisk fungerer det sådan, at Carl Hansen & Søn presseraffaldstræet fra deres møbelproduktion til briketter, som transporteres på et bånd direkte over til naboen Gelsted Fjernvarme. På årsbasis giver briketterne 10.000 megawatttimers energi fra FSC-certificeret hårdt træ.

Samarbejdet sparer 350 årlige lastvogns-læs med skovflis og træaffald til og fra Gelsted Fjernvarme. Og er dermed også med til at sænke CO2-udslippet for lokalområdet.

Samarbejdet er blandt andet blevet en af de tre nominerede til Fjernvarmeprisen 2022, fordi den slags er en vigtig del for at opnå de danske klimamålsætninger og for at udnytte tilgængelige energiressourcer på den bedst mulige måde.

Gelsted Fjernvarme og Carl Hansen & Søn

Jury og Grundfos

Det er direktør for Dansk Fjernvarme Kim Mortensen, formand for Concito og tidligere klimaminister Connie Hedegaard samt Lead Application Manager fra Grundfos, Lars Krusborg Jakobsen, der har udpeget de tre nominerede kandidater til den endelige afstemning.

De tre nominerede offentliggøres i tiden derefter frem mod Landsmøde 2022, der bliver afviklet den 27. og 28. oktober.

Som noget nyt er det ikke længere alene Dansk Fjernvarme, der står bag prisen. Fra og med i år er Grundfos indgået i et partnerskab med Dansk Fjernvarme om prisen.

Partnerskabet med Grundfos betyder helt konkret, at Fjernvarmeprisen 2022 rent beløbsmæssigt bliver fordoblet til 50.000 kroner.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Carl Hansen & Søn
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437