23948sdkhjf

Møbeldirektør er tilbage på posten: Jeg ser mest mig selv som koordinator

Den aarhusianske kontormøbelleverandør JK Office har skiftet ud på direktørposten, hvor en gammel kending har genindtaget pladsen.  

Det er ellers ikke mere end 15 måneder siden, majoritetsejer Henrik Sinnbeck efter ti år på posten gav ledelsesstafetten videre, men nu er han tilbage i direktørstolen, efter Morten Werge Kallmayer har søgt tilbage til mere velkendte græsgange.  

– Morten ville gerne tilbage til IT og fik en god mulighed for det. Vi har været enormt glade for hans indsats, og det har været et rigtig godt samarbejde, men nu er jeg altså selv tilbage på posten, og ser man på, hvor vi er i forretningen, passer det egentlig fint, fortæller Henrik Sinnbeck til Wood Supply.  

Langt foran planen 

Han peger på, at skiftet kommer efter et år, der bød på 65 pct. toplinjevækst. Det betyder, at JK Office i dag står et forretningsmæssigt noget stærkere sted, end man havde forventet, da forretningsplanen i 2020 fik en overhaling.  

– Vi er kommet meget længere i planen, end vi havde troet, da vi for to år siden besluttede, at forretningen for alvor skulle skaleres, siger Henrik Sinnbeck. 

En stor del af fremgangen skyldes ifølge møbeldirektøren stigende salg til større og helt store kunder, hvor det grønne fokus for alvor slår igennem, og udviklingenfik i sensommeren bestyrelsen til at samles om rundbordet.  

– I august satte vi os ned og kunne se, at vi var nødt til at fokusere anderledes, hvis vi skulle drive forretningen i den rigtige og optimale retning. Vivar nødt til at få de dygtigste specialister med ombord både i medarbejderstaben og i ledelsen, fortæller han.  

Den østjyske møbelvirksomhed har en erklæret ambition om at disrupte branchen gennem digitalisering, og det er særligt inden for den disciplin, man har styrket specialistfeltet. Men Henrik Sinnbeck understreger, at det digitale ikke står alene.  

– Vi har et stort fokus på CO2-beregninger og på at reducere aftrykket, hvilket vi også har hentet flere specialister til, og det samme gælder i forhold til grønnere produktion, lyder det.  

En koordinator i toppen 

På ledelsesniveau betyder det nye fokus, at Henrik Sinnbecks hold i dag udgøres af ”super skarpe specialister, nye som gamle". Og så altså Henrik Sinnbeck, der imidlertid ikke ser sig selv i en klassisk direktørrolle. 

– Vi har valgt ikke at hente en ny administrerende direktør ind, fordi vi ikke har brug for endnu en generalist for bordenden. Hastig forandring kræver i vores optik en fladere, langt mere agil og smidig organisation uden traditionel top-down ledelse, og jeg betragter i virkeligheden mere mig selv som koordinator, forklarer han.  

Henrik Sinnbeck peger på, at han netop som generalist med mange års direktørerfaring er skarp på eksekvering, men understreger behovet for at omgive sig med eksperter. Et behov, der er vokset i takt med forretningen.  

– Præmissen har ændret sig, fordi vi på den måde har overhalet os selv. Hvis vi skal fortsætte med at skalere, har jeg brug for de bedste til at drive forretningen, og der er mange ting, jeg ikke er bedst til - derfor bliver vi også ved med at lede efter eksperter til holdet, slår han fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.153