23948sdkhjf

Mikkel Grene er en driftig direktør, men bliver opslugt af en bestemt type tv-programmer

Han bilder sig selv ind, det gavner hans arbejde som adm. direktør i Søstrene Grene. Men Mikkel Grene erkender: Det er også bare godt at slappe af til.

Mikkel Grene er medejer og adm. direktør for Søstrene Grene, som blev grundlagt af forældrene Inger Grene og Knud Cresten Vaupell Olsen.

Den første butik åbnede i Aarhus i 1973, og Mikkel Grene blev marketings- og salgschef i 1995, men har siden avanceret til topposten gennem flere roller. Broren Cresten Grene er i dag kreativ direktør for den internationale butikskæde.

Herunder kan du læse om Mikkel Grenes interesser indenfor kultur- og fritidslivet.

Direktørens anden side

  • I Wood Supply's nye artikelserie ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører fra den danske detailbranche på en helt ny måde.

  • Vi kører denne artikelserie, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

Det er søndag og du har tiden for dig selv. Hvilken er din guilty pleasure, som du tør dele med læserne?

- Jeg bruger nok alt for lang tid på at se livstilsprogrammer, men jeg har det med at blive meget opslugt af at se mennesker, der kaster sig ud i et eller andet eventyr eller en udfordring.

- Jeg synes, det er fascinerende at opleve rigtige mennesker fortælle deres ægte historier, frem for at se en serie. Selvom jeg fortæller mig selv, at jeg kan bruge det i mit arbejde, så er det nok også mest af alt, fordi jeg bare slapper utroligt godt af, når jeg ser TV.

- Jeg tror, det er vigtigt at give hjernen nogle pauser og ikke altid have fokus på, at man skal lære noget eller udvikle sig døgnet rundt.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Jeg lytter egentlig mest til klassisk musik – så jeg overlader det til andre at lave playlisten, når der skal festes.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg lytter mest til podcast om økonomi, erhvervsstof og politik, som for eksempel ”topledernes strategi” (af Niels Lunde, red.) og ”Corydon og co”. Jeg abonnerer også på ”Frederik forklarer internettet” (af Zetland-journalist Frederik Külager, red.) – da den er lærerig, når jeg skal forsøge at forstå den del af vores kunder, som er født digitale.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- Jeg har bedt alle mine ledere om at læse bogen ”Sult i paradis” (af Rasmus Ankersen, tidl. sportsdirektør i FC Midtjylland og bestyrelsesformand i Brentford, red.).

- Jeg synes, bogen har nogle meget vigtige pointer – blandt andet at man skal være mere opmærksom på sit eget fokus, jo bedre det går i virksomheden, på den måde at forstå, at vi mennesker ofte tilskriver det vores egne evner, når det gælder succes, men ser det som uheld, når det går os dårligt. I realiteten kan det jo lige så godt være omvendt.

- Bogen har også mange gode bud på, hvordan man sikrer, at man hele tiden udvikler sig og forbedrer sig – også når man måske ikke føler, at man har behov for det, fordi det går godt. Siden coronakrisen har bogen dog ikke haft den store betydning, da en ægte krise jo skaber det helt rigtige fokus, hvis man forstår at ”bruge den” ledelsesmæssigt.

Hvilket sportshold kan få dig til at råbe passioneret ad tv-skærmen derhjemme – og kan du fortælle en anekdote om et højde- eller lavpunkt med samme hold?

- Desværre har jeg aldrig fundet glæden ved at se på sport. Jeg hører nok til typen, der synes, det er sjovere at være med end at kigge på – det gælder nok i det hele taget og ikke bare sport.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?

- Fritid er der ikke meget af, så den bruges primært med familie og venner. Men en lille løbetur sætter jeg stor pris på – helst i selskab med andre.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Jeg kan godt lide musik, skuespil, ballet og gastronomi. Det må gerne være noget, hvor man får stimuleret alle sanser, og som giver én noget at tænke over. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11