23948sdkhjf

Møbelkonkurs efterlader milliongæld: Erstatningskrav rettet mod stifter

Det, der lignede starten på et væksteventyr for den esbjergensiske wehshop Classicroom.dk, endte brat, da virksomheden i februar blev erklæret konkurs. Nu har konsekvenserne ramt flere af stifter Henrik Beier Pedersens selskaber, ligesom han selv er taget under personlig konkursbehandling.  

Det viser oplysninger fra Statstidende samt cirkulæreskrivelser fra konkursboet, som Wood Supply har fået indsigt i.  

- Kvalt i sin egen succes

Henrik Beier Pedersen kom ellers godt fra start, da han i 2019 lancerede webshoppen, der solgte brugskunst og interiør fra en række kendte mærker. I slutningen af 2020 fortalte han til Wood Supply, at salget på mindre end et år var vokset 2000 pct., men godt tre måneder senere var det altså slut.  

 Umiddelbart kunne det ud fra den nuværende vurdering af varelager og inden bogholderi og kontoudtog fra bank tyde lidt på, at virksomheden er blevet kvalt i sin egen succes ved, at administration, lager og likviditetsstyring ikke har fulgt med væksten i virksomheden, lød det i den forbindelse fra kurator Jørgen Makholm, der varetager konkursboet.

Læs også: Møbelforhandler konkurs med et brag

Milliongæld – men ingen millioner 

Nu viser den seneste cirkulæreskrivelse fra behandlingen af konkursboet, at der efter alt at dømme var problemer med likviditeten i Classic Room. Ifølge kurator var den vigtigste årsag til konkursen således, at virksomheden ikke kunne udbetale løn til en ansat, hvilket resulterede i konkursbegæringen. 

Af skrivelsen fremgår, at det samlede lønmodtagerkrav mod konkursboet lyder på 642.915 kr. Det beløb udgør dog kun en lille del af den samlede gæld, der i juni beløb sig til 6,6 mio. kr., og som sandsynligvis er vokset siden, da kurator på daværende tidspunkt fortsat modtog anmeldelser i boet.  

På aktiv-siden er der mindre at komme efter. På virksomhedens konto i Skjern Bank var der intet at hente, og det varelager, der i seneste årsrapport fra december 2019 blev opgjort til 1,05 mio. kr., er siden svundet ind og blev på dekretdagen vurderet til 300.000 kr., mens otte 20-fods containere er vurderet til 50.000 kr.

Konkursboets største aktiv er en beboelsesejendom i Esbjerg, der i juni blev sat til salg for 1.998.000 kr. Indtil videre er prisen dog faldet til 1.748.000 kr., og med realkreditinstituttets pantesikrede krav i ejendommen på 1,66 mio. bliver der næppe meget tilovers til Classic Rooms kreditorer.  

Snebolden ruller 

Og det er ikke kun Classic Room, der er ramt af konkursen. Også Henrik Beier Pedersens to andre selskaber Beier Invest ApS og Beierholding ApS blev i juni taget under konkursbehandling, og i cirkulæreskrivelsen løfter kurator sløret for sammenhængen.  

 ”I forbindelse med bobehandling har kurator gennemgået selskabets bankkontoudtog med henblik på at afdække eventuelle omstødelige dispositioner. Kurator har konstateret forhold, der efter kuratorsvurdering er omstødelige og erstatningspådragende”,skriver Jørgen Makholm og fortsætter:  

På den baggrund har kurator indgivet konkursbegæring mod Beier Invest ApS og Beierholding ApS, hvilket har resulteret i, at begge selskaber er taget under konkursbehandling. Endelig er der rettet et erstatningskrav mod den tidligere direktør Henrik Beier.” 

Hvor meget erstatningskravet lyder på, ønsker Jørgen Makholm ikke at oplyse. 

Wood Supply har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Henrik Beier Pedersen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219