23948sdkhjf

Efter møbelkonkurs: Stifter indstillet til konkurskarantæne

Rod i regnskaberne, manglende bogføring og ”omfattende omstødelige dispositioner” risikerer at blive en dyr omgang for den nu tidligere direktør i konkursramte Classic Room.

Konkursen hos den esbjergensiske møbelwebshop Classic Room risikerer nu at få alvorlige konsekvenser for stifter Henrik Beier Pedersen. Efter gennemgang af kontoudtog og regnskaber fra to af stifterens andre selskaber, har kurator Jørgen Makholm nemlig besluttet at indstille Henrik Beier Pedersen til konkurskarantæne.

Det viser cirkulæreskrivelser fra de tre konkursboer, som Wood Supply har fået indsigt i.

De tre selskaber, der er under konkursbehandling, er henholdsvis Classic Room ApS, Beier Invest ApS samt Beierholding ApS, der alle er ejet af Henrik Beier Pedersen, og i samtlige selskaber har kurator konstateret såkaldt omstødelige dispositioner.

Af skrivelserne kan man blandt andet læse, at Beierholding ApS inden konkursen i Classic Room modtog en indbetaling på 250.000 kr. fra datterselskabet, der samme dag blev videreført til en konto i et andet pengeinstitut. Også i kontoudtogene fra Beier Invest har Jørgen Makholm fundet poster, han vurderer omstødelige. Her har han konstateret overførsler for 72.998 kr., som ”henset til tidspunktet for overførslerne samt manglende redegørelse for overførslerne fra tidligere direktør vurderes klart omstødelige”.

Samlet tegner sig altså et billede af tre selskaber, der ikke ligefrem har haft orden i penalhuset, og advokaten har besluttet, at Henrik Beier Pedersen indstilles til konkurskarantæne.

Det begrundes blandt andet med de ”omfattende omstødelige dispositioner”, men det er ingenlunde det eneste, kuratoren hænger sin hat på – også manglende bogføring, manglende regnskabs- og bilagsmateriale samt manglende samarbejde med kurator og en omfattende gældsopbyggelse til det offentlige nævnes som baggrund for indstillingen.

Samlet lyder gælden i de tre selskaber indtil videre på næsten 9 mio. kr. – en post, der risikerer at vokse, da kurator ved skrivelsernes afsendelse fortsat modtog anmeldelser i de forskellige konkursboer.

Wood Supply har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Henrik Beier Pedersen.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109