23948sdkhjf

Der går fire læderhuder på en Børge Mogensen-sofa: Nu kan de spores til køerne på marken

Fra september har kunderne hos Fredericia fået mulighed for at købe møbler polstret med 100 pct. sporbart læder. Det sikrer møbelproducentens samarbejde med Spoor, der er en del af Scan-Hide.  

– Der går fire store læderhuder til at polstre en Børge Mogensen sofa. Efter mange års fokus på sporbarhed i forhold til skovhugst er vi glade for at kunne tilbyde en endnu mere finmasket sporbarhed på læder, siger Rasmus Graversen, Head of Design hos Fredericia.  

Fredericia er ikke mindst kendt for sine designklassikere, der kan gå i arv fra generation til generation, og virksomheden har derfor altid haft fokus på anvendelsen af gode råmaterialer med lang levetid.  

– Respekt for naturen og dens materialer har altid været helt centralt for vores forretning. Det betyder også, at det er vigtigt for os at kende oprindelsesstedet på de materialer, vi anvender i vores produktion. Da vi blev kontaktet af Spoorog hørte om deres teknologi, der garanterer læder med fuld sporbarhed, følte vi derfor, der var et godt match med vores tilgang til ansvarlig materialeanvendelse, siger Rasmus Graversen. 

For kunderne betyder det nye samarbejde, at de fra september har mulighed for at vælge at læder, hvor råvarens rejse kan spores helt tilbage til det enkelte kvæg på Nordeuropæiske marker. Med Spoorsteknologi er læderets oprindelse og rejse fra landbrug til garveri kontrolleret og kan garanteres på individniveau, og også hos Spoorer man glade for det nye samarbejde. 

– At komme hertil har afstedkommet mange givende diskussioner og snakke om ansvarlighed og værdiskabelse for Fredericias kunder. Og det at finde løsningerne sammen har været enormt givende. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er meget stolte af samarbejdet med en af de absolutte spydspidser indenfor dansk møbeldesign, ogsammen kan vi nu adressere det stigende behov for transparens og ansvarlighed, vi ser i markedet og tiden, siger Birgitte Holgaard Langer, Business Development Directorhos Spoor. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078