23948sdkhjf

Halv Wegner-samling forsvundet i spektakulært kup: Kan tage mere end et år at genskabe

Natten mellem den 20. og den 21. maj udspillede der sig et regulært møbelkup i Tønder. Via et byggestillads lykkedes det ukendte gerningsmænd at bryde ind i Tønder Museums vandtårn, hvor museet har sin udstilling af Wegner-møbler.

Det skriver JydskeVestkysten.

Indbruddet skete gennem et mindre vindue i godt 10 meters højde, og misdæderne måtte således ”nøjes” med at stjæle de mindre stole i samlingen og efterlade både Påfuglestolen og Cirkelstolen. Ikke desto mindre slap de afsted med 17 af museets 34 stole til en anslået værdi på omkring 350.000 kr., og stolene er ikke set siden.

Selvom man på museet trøster sig med, at det var brugsmøbler og ikke unikaer af kulturhistorisk værdi, banditterne løb med, har en genetablering af udstillingen lange udsigter. Leder af kunstmuseet, Trine Blicher-Moritz, forventer at det kan tage helt op til et år at sikre sig nye udgaver af de stjålne stole, der blandt andet tæller Wegners ikoniske Jakkens Hvile.

– Det er jo ikke metervare. Så vi kan ikke gøre andet end at stille pænt op i køen, siger Tine Blicher-Moritz til JydskeVestkysten.

                              

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062