23948sdkhjf

Ilva stiller leverandører certificeringsstolen for døren

Den Lars Larsen Group-ejede møbelkæde Ilva er nu klar til at sætte grønne krav til leverandørerne. Således har flere års fokus på bæredygtighed udmøntet sig i en række konkrete tiltag, og blandt disse er overgangen til et 100 procent FSC-certificeret sortiment på træfronten.  

– Med de tusindvis af møbelartikler i vores sortiment, der er lavet af træ, har vi et stort ansvar for at fremme den bæredygtige produktion. De nye mål om FSC-certificerede produkter sikrer en endnu mere fokuseret og målrettet indsats for at nå i mål med bæredygtige tiltag, siger Jonas Riis Nielsen, Head of Quality & Sustainability hos Ilva. 

Kravet betyder, at alle nye trævarer, der tages ind i møbelkædens sortiment, fra 1. januar 2022 skal være FSC-certificerede, mens kædens nuværende leverandører får tre år mere til at omstille sig. Altså lyder målet på et fuldt certificeret sortiment i 2025.  

De nye mål kommer til at få betydning for både Ilva og kædens leverandører, mens kunderne hverken forventes at komme til at opleve en prisstigning eller begrænsninger i udvalget.  

– Det kan betyde, at vi er nødt til at sige farvel til produkter og leverandører i en periode, indtil de igen kan leve op til kravene, ligesom vi selv skal afsætte ressourcer til at implementere tiltagene og kontrollere, at alle vores produkter lever op til de nye krav. Den pris, der er forbundet med det, ser vi som en investering i bæredygtighed, og bliver derfor ikke pålagt kunderne, siger Jonas Riis Nielsen.  

En kæmpe spiller 

Hos FSC Danmark, der arbejder med at udbrede og sikre anerkendelse af certificeringen, er man ikke overraskende begejstret over kædens nye målsætning.  

– Ilva er en kæmpe spiller på møbelmarkedet og hos FSC Danmark er vi superglade for at se, at man går med i kampen for verdens skovområder. Ilva sætter sig nogle vigtige og ambitiøse mål, som kommer til at rykke noget for verdens skove. Når en stor spiller rykker på bæredygtighedsagendaen og sætter nye ambitioner, så rykker det både leverandører og forhåbentlig også resten af branchen i en positiv retning, siger Ida Rehnström, ansvarlig for kommunikation og strategiske partnerskaber hos FSC Danmark.  

For producenter og forbrugeres skyld 

Træmøblerne er ikke det eneste sted, Ilva nu skruer op for certificeringsambitionerne.  

Alle produkter med syntetiske eller naturlige fibre skal i 2023 bære Oekotex-mærket Standard 100, der garanterer at tekstiler er testet for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer, mens GOTS-certificeringen, der er et økologisk miljømærke til tøj og tekstiler, og Svanemærket prioriteres på udvalgte produkter. 

– Mange af vores kunder går – ligesom os - meget op i bæredygtighed. Men vi oplever også, at de har svært ved at overskue meningen bag de mange certifikater og mærkningsordninger. Det prøver vi at gøre lettere ved at lave fodarbejdet og sikre, at uanset hvilket Ilva-produkt du vælger, så er det bæredygtigt til den højeste standard, sigerJonas Riis Nielsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125