23948sdkhjf

Ilva snupper international pris som første danske møbelforhandler

Stor volumen efterlader et enormt aftryk, ikke mindst for et brand som Ilva, der hvert år sælger tusindvis af møbler til designglade danskere. Et bæredygtigt materialevalg gør dermed en stor forskel, og det FSC-certificerede træ har siden 2010 været en fast del af Ilvas bæredygtige ambitioner.

Den indsats blev freddag hædret på ADI Design Museum i Milano under årets FSC Furniture Award. Her modtog Ilva stor ros for sit bæredygtige valg af træ og den transparente branding af sine trævarer, da FSC for første gang uddelte en af hovedpriserne til en dansk retailer.

– Ilva var tilbage i 2010 en af de første danske møbelproducenter som for alvor satte en ambition for anvendelsen af FSC-certificeret træ. Derfor glæder det os, at indsatsen med at bruge bæredygtige råmaterialer med de rette certificeringer bliver belønnet, siger adm. direktør Martin Hallund.

Næste milepæl er at nå 100 % anvendelse af FSC-certificeret træ i hele vores trævareproduktion inden 2025. Det varmer, at der bliver lagt mærke til vores indsats," siger Martin Hallund, som er CEO for ILVA, der omsatte for 1,7 mia. kroner i 2021.

Ikke helt i mål

Nu lyder næste mål, at alt Ilvas træ skal være certificeret inden 2025 – en målsætning man ifølge virksomheden selv allerede er godt på vej til at opfylde.

I den seneste kollektion bestod mere end 93 pct. af træmøblerne af FSC-certificeret træ, og det kan Jonas Riis Nielsen, som er Head of Quality & Sustainability, tage en del af æren for. Han har arbejdet med Ilvas bæredygtighed de seneste fire år og har accelereret virksomhedens fokus på bæredygtighed.

– Jeg ser prisen som en gevinst for det hårde arbejde, vi har lagt i at sikre, at vi bruger træ, som kommer fra leverandører, der bidrager til at fremme bæredygtigt skovbrug. Det er ikke altid nemt at sikre transparens i en lang forsyningskæde, men det er vigtigt, at vi sørger for at kommunikere klart om det til vores kunder, siger Jonas Riis Nielsen, som glæder sig over, at netop transparensen bliver fremhævet af den internationale FSC-jury.

Den ambitiøse målsætning blev lavet før forsyningsudfordringer på grund af corona og krigen i Ukraine var en realitet, men på trods af de udfordringer holder Ilva fast i planerne.

– Vi har skullet finde kilder til nyt råtræ for at sikre, at vi får materiale, som er fremstillet på måder, der er bæredygtig for både skove og mennesker. Det har været en udfordring, men vi har klaret den, siger Jonas Riis Nielsen.

Han sætter derfor særligt pris på, at indsatsen ikke går ubemærket hen.

– Det giver selvsagt en stolthed at være en del af en virksomhed, som har så ambitiøse målsætninger - og faktisk evner at nå dem, siger Jonas Riis Nielsen.

Læs mere om: Ilva
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125