23948sdkhjf

Salg af sofakomet skæpper godt i kapitalfonds kasse: En af de bedste investeringer i 35 år

Fredag offentliggjorde Lars Larsen Group opkøbet af Sofacompany, som familieselskabet overtager fra den svenske kapitalfond Procuritas. Med handlen er den danske møbelproducent blevet en af kapitalfondens bedste investeringer til dato.

Det skriver Børsen.

Ifølge avisen købte Procuritas i 2017 Sofacompany for knap 400 mio. kr. og har nu solgt selskabet videre for en sum, der ifølge Børsens oplysninger beløber sig til lidt mere end 1,5 mia. kr.

– Sofacompany har udviklet sig fantastisk under Procuritas' ejerskab med rigtig godt salgs- og indtjeningsvækst. Omsætningen er mere end fordoblet til 545 mio. kr. Det har været drevet af selskabets evner inden for e-handel, geografisk ekspansion og større fokus på salg direkte til forbrugere. Det er en af de bedste investeringer i vores 35-årige historie, skriver Mattias Feiff, partner i Procuritas og ansvarlig for investeringen i Sofacompany, i en mail til avisen.

En væksraket med kurs mod milliarden

Sofacompany, der blev grundlagt som Sofakompagniet i 2012, har under Procuritas’ ejerskab skruet godt op for væksten.

Alene sidste år voksede driftsindtjeningen fra 17 til 51 mio. kr., og adm. direktør Henrik Andersen forventer, at omsætningen, der over de seneste fire år er blevet fordoblet, inden for en overskuelig fremtid passerer første milliardmilepæl.

– Det går stærkt, og vi forventer, at omsætningen for 2021 passerer 800 mio. kr. Milliardomsætning skal vi nå i 2022, absolut, udtalte han forleden til Børsen.

Henrik Andersen har siddet i direktørstolen siden Procuritas’ overtagelse, og det bliver også ham, der får lov at styre selskabet videre mod milliarden, har Lars Larsen Group slået fast.

– Det er vigtigt som os for nye ejere, at den nuværende ledelse bliver siddende og på den måde sikrer, at Sofacompany kan fortsætte ad de spor, der er lagt, lød det fredag fra Jysk-direktør Jan Bøgh, der indtager formandsposten i sofaproducentens bestyrelse.

– Som bestyrelsesformand håber jeg, at jeg med min viden og erfaring kan bidrage til udviklingen af selskabet, ligesom Sofacompany gennem Lars Larsen Group er sikret finansiering til fremtidig vækst, udtalte Jysk-direktøren videre.  

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094