23948sdkhjf

Derfor trutter møbeldiretør ikke i trompeten trods rekordår

Til trods for at både top- og bundlinje sidste år nåede rekordhøje niveauer, har Peter Flaskager Laursen, adm. direktør hos møbelproducenten Core One, ikke armene over hovedet. Resultatet kunne nemlig have været bedre, fortæller direktøren fra hovedkontoret i Ikast.

– Vi trutter ikke med trompeter eller hejser flag, for godt nok er det vores bedste resultat nogensinde, men det er kun marginalt bedre end sidste år, lyder det fra ejerlederen.

Med et resultat før skat på 13,4 mio. kr. nærmer den marginale bundlinjestigning sig 2 mio. kr., mens Core Ones bruttofortjeneste sidste år voksede fra 55,5 til 63,5 mio. kr. Men havde det ikke været for tre faktorer, havde regnskabet set endnu bedre ud.

– Dels brugte vi mange penge på først at tilpasse kapaciteten til et lavere nivaeu og derefter øge den for at efterkomme efterspørgslen, forklarer Peter Flaskager Laursen, og fortsætter:

– Vi er også blevet ramt ret hårdt af dollarfaldet, der har påvirket bundlinjen negativt med 4 millioner, og endelig blev vi ramt af problemerne på fragtmarkedet, der betød, at vi sidst på året måtte rykke 8 millioners omsætning ind i 2021 i stedet.

For 15 millioner i venteposition  

Core One producerer sine møbler på virksomhedens egen fabrik i Vietnam, og med hovedparten af kunderne i Asien og Nordamerika har møbelproducenten på allernærmeste hold oplevet, hvordan de globale forsyningskæder det sidste halve år er blevet overordentligt udfordret.

– Vi har ikke haft problemer med forsyningssikkerheden ind på fabrikken, men det er klart, at de kæmpemæssige udfordringer med containerkapacitet ud af Sydøstasien har været et stort problem, fortæller Peter Flaskager Laursen.

Han vurderer, at der på fabrikken i øjeblikket står varer for 14-15 mio. kr., der grundet containermanglen ikke har kunnet skibes videre til kunderne.

– Men det er heldigvis ikke vores indtryk, at det har påvirket den langsigtede efterspørgsel, lyder det.   

Nye kunder og store planer

Således er ordreindgangen stadig høj hos Core One, der også har udnyttet den pandemifremkaldte møbelkøbelyst til at skaffe sig nye kunder. 

– Både produkt- og markedsudviklingen var på fuldt blus hele året, og på markedsområdet har det især handlet om en videreudvikling af vores store markeder, hvilket betød en tilgang af nye, store kunder i både Asien og USA, fortæller direktøren. 

Årets første måneder har budt på 20 pct. vækst i omsætningen, men med de voldsomme prisstigninger på råvarer tør Peter Flaskager Laursen ikke spå om, hvorvidt niveauet kan holdes året ud.

– Lige nu er vi usikre på, hvor længe det fortsætter, men vi forventer et resultat, der er bedre end i 2020, så vi budgetterer med vækst og håber på en mærkbar fremgang, slår han fast.

Core One A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 63,5 55,5
Driftsresultat 14,0 12,2
Resultat før skat 13,5 11,6
Årets resultat 10,4 9,0
Balancesum 63,0 55,9
Egenkapital 22,5 18,1
Gns. antal ansatte 694 606
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11