23948sdkhjf

Kapitalfondsejet designkomet fordobler bundlinjen

2020 blev et ualmindeligt godt år for designvirksomheden Ferm Living. Ikke alene blev majoriteten af selskabet i december solgt til den danske kapitalfond Maj Invest Equity, men året bød også på mere end en fordobling af bundlinjen, der med knapt 40 mio. kr. nåede hidtil usete højder.

Det viser selskabets nyligt offentliggjorte årsrapport.

Mens bruttofortjenesten er vokset fra 48 mio. kr. i 2019 til 75,7 mio., lyder årets resultat før skat på 49,1 mio. kr. sammenlignet med foregående års 21,4 mio. Væksten er ikke mindst hentet online, hvor trafikken i Ferm Livings webshop er vokset mere end 80 pct. i et år, der også bød på geografisk ekspansion. Således er virksomheden i dag til stede i mere end 70 lande verden over.

At corona-året bød på voldsom vækst er dog ikke ensbetydende med, at Ferm Living ikke var udfordret af pandemien.

– Året har været påvirket af den globale Covid-19 pandemi, først i foråret med lockdown og navigation i en hidtil uset situation efterfulgt af en stærk og konstant vækst i salget, skriver ledelsen i sin beretning.

11 år med millionoverskud

Ferm Living blev grundlagt i 2006 af Trine Andersen, og har siden 2009 kunnet bryste sig af årlige millionoverskud.

I 2016 solgte stifteren aktiemajoriteten til den belgiske kapitalfond Vendis Capital, men hun beholdt en ejerandel på 30 pct. og kunne således høste endnu en gevinst, da Maj Equity Invest i december overtog 75 pct. af aktierne i selskabet – en handel, der ifølge Børsens oplysninger værdisatte virksomheden til omkring 500 mio. kr.

– Vi er enormt glade og stolte over at kunne fortsætte med at udvikle den virksomhed, som vi sammen med vores fantastiske kollegaer har skabt, lød det i forbindelse med salget fra Trine Andersen, der i dag har titel af kreativ direktør, og som i 2017 overlod posten som adm. direktør til Peter Vedel.

I fold med Wendelbo

Maj Invest Equity har før haft succes med danske designvirksomheder. I dag finder man det tidligere familieejede Wendelbo i porteføljen, og i 2014 købte kapitalfonden Muuto, der tre år senere blev solgt videre til amerikanske Knoll for 1,9 mia. kr. Og også hos Ferm ser man stort potentiale.

– Vi har fulgt Ferm Living i mange år og er imponerede over den meget positive udvikling de har oplevet. Dette er en branche, vi kender rigtig godt, og vi ser et endnu større potentiale for Ferm Living, som vi meget gerne vil bidrage til at realisere i tæt partnerskab med Trine, Peter og resten af teamet, lød det i forbindelse med opkøbet fra Thomas Riis, Director i Maj Invest.

At der fortsat er potentiale for vækst, er Ferm Livings ledelse heller ikke i tvivl om.

– Både den nye partner og ledelsen forventer en kontinuerlig positiv udvikling af koncernen med sin attraktive markedsposition både online og offline. Takket være et stærkt brand og en voksende loyal kundebase er der gode vækstmuligheder – både med hensyn til eksisterende og nye geografiske områder og i salgskanaler, lyder det i årsrapportens ledelsesberetning.  

Således er det forventningen, at også indeværende år byder på vækst på både top og bund.

FERM LIVING ApS
mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 75,7 48,0
Driftsresultat 43,4 21,7
Resultat før skat 49,1 21,4
Årets resultat 39,9 16,4
Balancesum 87,1 65,8
Egenkapital 35,9 39,5
Gns. antal ansatte 43 41
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172