23948sdkhjf

Holmris B8 skruer op for Svanemærket

I 2020 gennemgik den Bjerringbro-baserede kontraktkæmpe Holmris B8 en større omstrukturering fra produktionstung virksomhed til i højere grad at koncentrere sig om design og salg. Den nye organisering har resulteret i, at bæredygtighed og certificeringer som Svanemærket har fået endnu større betydning for virksomhedens strategiske fokus, lyder det nu i en pressemeddelelse.

– Da vi skulle i gang med at redefinere os selv som salgs- og designvirksomhed, var det vigtigt, at vi blev enige om en fælles retning. Her besluttede vi os for at bruge bæredygtighed som et af vores pejlemærker, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at vi ønsker at være front runner på en bæredygtig omstilling af møbelbranchen, fortæller Claus Tapaninen Jensen og tilføjer:

– Det er vigtigt, at vi i møbelbranchen bliver bedre til at samarbejde og arbejde ud fra et cirkulært frem for lineært tankesæt. Selvom der ikke er tradition for, at man taler åbent om sin forretning og måde at arbejde på, mener vi, at det giver god mening at styrke samarbejdet på tværs af branchen i forhold til den cirkulære agenda. Vi står stærkere, når vi er dygtige til at samarbejde. Derfor vil vi gerne gå forrest og deltager eksempelvis i forskellige ekspertudvalg.

Alt skal kunne certificeres

Holmris B8 arbejder først og fremmest med bæredygtighed gennem ansvarligt forbrug og produktion. Det indebærer blandt andet et fokus på skadelig kemi, og her sikrer Svanemærket, at møblerne lever op til skrappe kemikaliekrav.

Kontraktmøbelleverandøren har i løbet af det seneste år oplevet en stigende interesse for bæredygtighed og svanemærkede møbler, og derfor har virksomheden taget en beslutning om, at alle produkter i fremtiden skal fødes bæredygtige og være certificerbare.

– Inden for det seneste år er det gået rigtig stærkt, og vi kan mærke, at flere og flere af vores kunder begynder at interessere sig for svanemærkede produkter, og derfor vil vi gerne hjælpe salget godt på vej. Vi har blandt andet fjernet vores mertillæg på produkter i sortimentet med Svanemærket, og derudover er vi begyndt at gøre mere ud af at markedsføre Svanemærket, som vores seneste katalog er et godt eksempel på, siger Claus Tapaninen Jensen.

Flere svaner i fremtiden

De svanemærkede produkter fandt første gang vej til Holmris B8’s sortimentet i 2017. Det i forbindelse med et strategisk partnerskab med Rambøll, der havde et ønske om at få udarbejdet nye arbejdsborde, som også skulle svanemærkes. Siden er flere produkter med Svanemærket kommet til og tæller nu tre møbelserier hos Bjerringbro-virksomheden.

– Vi vil gerne bevise, at vi agerer fornuftigt og ansvarligt, og med Svanemærket har vi mulighed for at kunne dokumentere, at vi holder, hvad vi siger og lover. Derfor vil vi også gerne have flere svanemærkede produkter i fremtiden, og det kommer vi til at fokusere på, når vi et helt på plads med vores omstrukturering, fortæller Claus Tapaninen Jensen.

For Holmris B8 er nogle af styrkerne ved Svanemærket et højt kendskab i markedet, og at det er et synligt bevis på, at møblerne opfylder skrappe krav til blandt andet bæredygtigt træ, kemikalier og sikkerhed.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172