23948sdkhjf

888 millioner sat af: Branchedirektør håber på samarbejde om urørt skov

Med afsættelsen af 888 mio. kr. kunne regeringen og dens aftalepartier fredag formiddag præsentere en aftale om forbedret biodiversitet, der blandt andet inkluderer op til 75.000 hektar urørt skov.

Hos brancheforeningen Træ- og Møbelindustrien, TMI, hilser man aftalen velkommen og ser frem til at samarbejde om implementeringen.

–  Vi ser positivt på den aftale, der er lavet, og hvor der er sat økonomi af til at udlægge op til 75.000 hektar som urørt skov, men rigtig meget kommer til at afhænge af, hvordan aftalen implementeres, lyder det fra branchedirektør Hanne Sundin.

Udmøntningen ikke på plads

Hvordan de 888 mio. kr. skal udmøntes, er endnu ikke aftalt, men af en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet fremgår, at det for de afsatte midler for eksempel vil være muligt at nå et samlet areal på knap 75.000 hektar urørt skov.

Som branchedirektøren torsdag udtalte til Wood Supply, ser man hos TMI muligheder for at gå endnu længere i bestræbelserne på at styrke den danske biodiversitet.

– Man kan godt have endnu højere ambitioner, forudsat at man vil samarbejde med savværkerne og de private skove, så man kan finde den rigtige balance og dermed få mest muligt både produktionsskov og urørt skov, vurderer Hanne Sundin, der derfor har store forhåbninger til, at branchen bliver inviteret med til forhandlingsbordet i implementeringsfasen.

– Vi vil meget gerne samarbejde og komme med input til, hvordan vi får så meget urørt skov som overhovedet muligt, så vi kan kun invitere regeringen og dens aftaleparter til, at vi i fællesskab kan finde den bedste løsning, lyder opfordringen fra branchedirektøren.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.549