23948sdkhjf

Erik Jørgensen Møbelfabrik slipper lidt billigere

Østre Landsret er enig med Retten i Svendborg om, at møbelfabrikken ulovligt har fastsat bindende videresalgspriser. Landsretten har dog nedsat bødernes størrelse.
I maj 2011 blev Erik Jørgensen Møbelfabrik samt virksomhedens direktør og marketingchef idømt bøder for at indgå prisaftaler med visse forhandlere på bestemte designmøbler. De blev desuden dømt for at forbyde udsalgsannoncering af møblerne.

Konkret handlede sagen om, at Erik Jørgensen Møbelfabrik i perioden september 2004 til efteråret 2008 dikterede faste mindstepriser på designmøblerne EJ 5 Corona og EJ 100 Oxchair.

Med dommen i denne uge har Østre Landsret fastholdt skyldsspørgsmålet. Retten har dog samtidig valgt at nedsætte størrelsen af bøderne i forhold til byrettens dom i fjor.

Erik Jørgensen Møbelfabrik får således nedsat bøden fra 500.000 til 400.000 kr., mens direktøren og marketingchefen hver skal betale 20.000 kr. mod tidligere 25.000 kr.

- Retten slår fast, at bindende videresalgspriser er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven. Det sætter konkurrencen blandt forhandlerne ud af kraft, så forbrugerne kommer til at betale for meget for det, de køber, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en kommentar.

Sagen tog sin begyndelse i 2008, hvor Konkurrencestyrelsen gennemførte en kontrolundersøgelse hos Erik Jørgensen Møbelfabrik. Styrelsen meldte efterfølgende virksomheden til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), og i november 2010 blev der rejst tiltale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079