23948sdkhjf

Se tallene: Glade dage er tilbage for ikonproducent

Derfor er overskuddet det største i 9 år.

Især forbrugerlyst og bedre tider smitter af på den fynske møbelfabrik Erik Jørgensen Møbler, der især er kendt for Hans J. Wegners ikoniske Ox Chair - eller Pøllestolen.

Den stramt overpolstrede Wegner-lænestol fra 1960 har også hjulpet til, at virksomheden nu lander sit største overskud i 9 år. På 3,2 mio. kr. før skat.

- Efter år der har været præget af discount i branchen mærker vi en øget interese for kvalitet og en lyst til langvarige investeringer i holdbare forbrugsgoder, som er præget af håndværksmæssig forarbejdning og kvalitet, siger Niels Jørgensen - en af to ejerledere bag det familieejede firma.

Omsætningen er vokset med cirka 10 procent i det opgjorte regnskabsår. Væksten er jævnt fordelt på hovedmarkederne, som er landene i Norden.

Men fjernmarkeder som USA og Asien kommer stadig bedre med.

- Vi er ikke så store derude endnu, men vi mærker et stort potentiale, og vi har nu nogle ganske samarbejdspartnere.

Danmark er stadig et absolut hovedmarked, og i regskabsårets løb har man åbnet et helt nyt showroom på adressen Bredgade 76, som man deler med systemreolfabrikken Montana.

Det er en investering, hvor belønningen er svær at gøre op i tal.

- Men jeg synes, at vi allerede her i første år har mærket en øget interesse, siger Niels Jørgensen.

Erik Jørgensen Møbler udstiller i dag sine boligmøbler i Bredgade. Og møbler til det professionelle kontraktmarked i Pakhus 48 i Københavns Nordhavn, hvor firmaet har mindsket sin tidligere butiksstørrelse.

- Møbelinteressen koncentrerer sig bare mere om Indre By og ikke mindst omkring Frederiksstaden. Det mærker vi især, når der er 3 Days of Design.

Som er en årlig begivenhed i København med åbent hus hos masser af danske designproducenter.

3 Days of Design var et højdepunkt for markedsføringen i 2017. Det bliver det også i 2018, tror Niels Jørgensen.

- I år vil der poppe mange midlertidige showrooms op i områet. Så Frederiksstaden bliver et dynamitfelt i år, siger han.

Erik Jørgensen Møbelfabrik producerer i Tved ved Svendborg, hvor der især er polsterproduktion og montage. Delkomponenterne som formstøbt skum og stelkomponenter købes ind fra underleverandører, men alle lapper og stumper bliver syet og skruet sammen i Tved.

Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttoresultat 32,3 30,2
Resultat af primær drift 3,4 2,6
Resultat før skat 3,2 2,4
Årets resultat 2,4 1,8
Balancesum 44,4 43,6
Egenkapital 21,3 22,9
Antal ansatte 51 51
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2017.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078