23948sdkhjf

Lander celeber investor: JK Office klar til kamp mod kæmperne

Forretningsmanden og Lego-arvingen Anders Kirk Johansen har købt 25 pct. af kontormøbelleverandøren Jk Office for et større tocifret millionbeløb. Dermed er en af markedets mindre spillere nu klar til at tage kampen op mod de store – ikke mindst når det kommer til den bæredygtige dagsorden, lyder det fra adm. direktør Henrik Sinnbeck.

Jk Office blev grundlagt i 2011, og blandt kunderne finder man blandt andre Molslinjen, PFA, Saxo Bank og Pandora, samt en række store advokat- og revisionsfirmaer.

Møbelkoncernens koncept bygger på kombinationen af salg og udlejning af både nye og restaurerede designmøbler til både store og små virksomheder. De nye møbler er produceret i Danmark med et så lavt CO2-aftryk som muligt, mens de genbrugte design-kontormøbler bliver opkøbt og renoveret, så de fremstår i perfekt stand. På den måde kan kunderne sikre sig en klimavenlig indretning af deres kontorer.

Stærkt koncept og professionel organisation

Anders Kirk Johansen ser konceptet så stærkt, at han har skudt et større tocifret millionbeløb ind i Jk Office, der har hovedsæde i Århus.

- Klimadagsordenen bliver helt central de kommende år. I den forbindelse vil eksempelvis genanvendelse af kontormøbler blive et tema på den bæredygtige dagsorden. Jk Office har meget dygtigt sikret sig leverancer ind af brugte kvalitets- og design kontormøbler. Ligesom de selv får designet, udviklet og produceret fremtidens kontormøbelklassikere. Det er uhyre interessant. Samtidig har selskabet investeret i de rigtige IT-løsninger, så hele logistikken og salget foregår hensigtsmæssigt både fysisk og online. Og så har Jk Office sidst men ikke mindst bygget en meget professionel salgsorganisation op, fortæller Anders Kirk Johansen om baggrunden for sin investering i møbelkoncernen.

Han ser hele Jk Offices entre i markedet som en gamechanger i den kontormøbelindustri, som i årevis har koncentreret sig om altid at sælge nyt.

- Det er rent faktisk lykkedes Jk Office at disrupte dette marked ved at tænke branchen ind i en grøn og bæredygtig dagsorden og ikke mindst skabe et koncept omkring det, som forretningsmæssigt ser rigtig fornuftig ud, siger Anders Kirk Johansen.

Den bæredygtige dagsorden er JK Office imidlertid ikke alene om. I 2016 opkøbte Holmris B8 genbrugsvirksomheden 3R Kontor og integrerede dermed en lignende service med tilbagekøb og istandsættelse af brugte møbler samt kombinationen af salg og udlejning, og også Scanoffice har med lanceringen af sit TCO-koncept (Total Cost of Ownership) øget fokus på det cirkulære og bæredygtige.

Fremgang i modvind

For Henrik Sinnbeck betyder investeringen en mulighed for at sparke yderligere til væksten i virksomheden, der kom ud af 2019 med en bruttofortjeneste på 8,7 mio. kr. og et resultat før skat på 1,4 mio.

- Anders Kirk Johansen kommer ind i ejerkreds og bestyrelse i Jk Office med masser af forretningsmæssig erfaring. Samtidig betyder hans kapitalindskud, at vi nu for alvor kan sætte turbo på vækstambitionerne. Det betyder blandt andet, at vi i løbet af kort tid åbner en ny stor salgsafdeling med tilhørende showroom og lager i København. Samtidig styrker vi vores IT-investeringer til en ’State of the art-platform’ for møbelindustrien, siger Henrik Sinnbeck.

Han fortæller, at omsætningen i Jk Office er øget med ca 10 pct., siden Corona-pandemien brød ud. Denne vækst kommer oven på en omsætnings vækst på 76 pct. fra 2015 til 2019. I samme periode er bundlinjen vokset med 93 pct.

- Vi har alene solgt over 400 upcyclede design-ikon kontor -og konferencestole, siden Coronaen brød ud. Dertil kommer salg af et hav af andre kontormøbler. Det virker som om, at klimadagsordenen er rykket endnu længere frem i forbindelse med Corona-pandemien. Vi fornemmer, at ansvarligheden og bæredygtigheden har fået et boost i den rigtige retning, siger Henrik Sinnbeck.

Han fortæller samtidig, at der i både stat og kommune er kommet øget fokus og krav til at kunne købe renoverede, brugte kvalitets kontormøbler.

- Vi ser, at det flere steder bliver en del af udbuddet, at der skal være et stærkt recirkuleringselement. Og netop her er Jk Office det helt naturlige valg som leverandør. Vi er og ønsker fortsat at være helt i front i den grønne omstilling i kontormøbelindustrien, siger Henrik Sinnbeck.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078